Șapte cauze înscrise în ediţia a 7-a a Braşov Heroes

Șapte cauze înscrise în ediţia a 7-a a Braşov Heroes

Brașovenii sunt provocați să se transforme în super eroi și să-și organizeze propriile mini-curse la Brașov Heroes, pentru a susține una din cele 7 cauze înscrise în ediţia cu numărul 7.

Fundaţia Comunitară Braşov organizează şi în acest an Braşov Heroes, cursa cu obstacole a comunităţii, un program de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, constând într-o campanie de fundraising de 3 luni şi culminând cu un eveniment sportiv-filantropic realizat în cadrul unei curse cu obstacole.

Anul acesta, în mod atipic, dar la fel de atrăgător, Braşov Heroes este un mix de două concepte: Săptămâna Comunităţii, desfăşurată în perioada 6-13 septembrie, şi Braşov Heroes Day, în data de 13 septembrie.

Donatorii pot alege să participe la Săptămâna Comunităţii, în perioada 6-13 septembrie, înscriindu-se pe pagina www.brasovheroes.ro. Alături de familie, prieteni sau colegi, aceştia îşi pot realiza propriul traseu cu obstacole în grădină, în parc sau prin pădure. Apoi se filmează, se fotografiază şi arată pe social media cum s-au distrat în propria mini-cursă, postând pe pagina de Facebook Braşov Heroes. Următorul pas esenţial este de a dona pentru una din cele 7 cauze şi da mai departe ştirea celor din jur.

Alte articole:   România nu va avea blackout, ci doar pene de curent, spune ministrul Burduja. Statul a pornit centralele pe cărbune

Braşov Heroes Day, într-un format nou

Alergătorii pasionaţi de curse de distanţă regăsesc Braşov Heroes Day organizată pe data de 13 septembrie într-un format nou.

Alergătorii se pot înscrie pe site-ul Braşov Heroes, îşi aleg cauza pentru care aleargă, îşi stabilesc propriul traseu şi numărul de kilometri pe care îşi propun să-i parcurgă.

Apoi îşi dau singuri startul oricând în intervalul 05:00 – 22:00, aleargă cursa planificată şi încarcă în contul de pe site un selfie şi o poză cu numărul de kilometrii parcurşi din orice aplicaţie/smartwatch/etc..

Fundaţia Comunitară cu ajutorul bugetului creat cu susţinerea sponsorilor corporate va transforma fiecare kilometru parcurs în 10 lei donaţi către cauza aleasă de către alergător.

7 cauze ale comunităţii la Braşov Heroes, în ediţia a 7-a

Cele 7 cauze înscrise în ediţia a 7-a a Braşov Heroes sunt propuse de grupuri de iniţiativă şi organizaţii braşovene concentrate pe terapie pentru copii cu autism, copii din centrele de plasament, obiecte necesare pentru nevăzători, protecţia animalelor, educaţie alternativă şi educaţie pentru sănătate.

Fundaţia Rază de Soare îşi propune ca din donaţiile obţinute la Braşov Heroes să ofere servicii gratuite de terapie pentru copii şi tineri cu autism prin socializarea cu familiile lor şi alături de copii tipici.

Alte articole:   Ministerul Sănătăţii anunță 1.300 de posturi noi pentru serviciile de ambulanţă din România

Fundaţia Rafael Codlea lucrează cu copii cu dizabilităţi pentru care vrea să achiziţioneze un sistem de comunicare PODD care să înlesnească comunicare acestora cu cei din jur.

Organizaţia non-guvernamentală ADDIP îşi propune să ofere copiilor din centrele de plasament, pe lângă socializare şi consiliere, adevărate zile de naştere în care copiii să se simtă sărbătoriţi şi unici.

Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” Centrul Local „Orizont” Braşov îşi propune să ofere celor 160 de mici cercetaşi un program de educaţie de sănătate pornind de la probleme actuale şi anume dezvoltarea de aptitudini pentru oferirea de prim ajutor.

Proiectul „From One to Six – Feel the unseen” va realiza hărţi printate 3D pentru Braşov, accesibilizând oraşul pentru persoanele nevăzătoare sau slab-văzătoare.

Asociaţia Grow and Know va echipa 5 grupe de grădiniţă din mediul rural cu centre de ştiinţă pentru a le asigura şi acestor copii accesul la o educaţie modernă şi şanse de a-şi atinge potenţialul.

Asociaţia Care for Dogs participă la Braşov Heroes cu proiectul construirii unei zone de carantină în adăpostul pe care-l administrează, creând circuite noi în spaţiul adăpostului pentru a izola puii de catei până îsi termină schema de vaccinare, oferind astfel şansa la viaţă pentru 500 de pui de căţei anual.

Alte articole:   Programul Focus Plus 31 transformă elevii Colegiului Tehnic Energetic Remus Răduleț (Școala 31) din Brașov în realizatori de film documentar

Fiecare dintre cele 7 cauze Braşov Heroes a beneficiat de munca unor echipe de ambasadori care au mobilizat comunitatea pentru a alerga, organiza minicurse şi a dona pentru proiectele lor. Echipa Fundaţiei Comunitare Braşov a fost sprijinită în eforturile de organizare de companii braşovene responsabile faţă de comunitate, care s-au implicat nu numai cu resurse financiare, ci şi cu echipe de angajaţi.

Cei interesaţi să afle mai multe sau să se implice ca donatori sau alergători o pot face pe https://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/proiecte-actuale.php sau urmărind hashtag-ul #brasovheroes, pe conturile Facebook şi Instagram ale evenimentului.

În cele 6 ediţii Braşov Heroes s-au strâns fonduri şi s-au acordat finanţări în valoare de 480.000 de lei pentru 71 de proiecte locale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate