Săptămâna filmelor maghiare la Cityplex

Săptămâna filmelor maghiare la Cityplex

În perioada 19 – 25 octombrie, la Cityplex Brașov se va desfășura Săptămâna filmelor maghiare, în care veți avea ocazia să vizionați două filme maghiare din programul Europa Cinemas, Reîntoarcerea” (Retrace) și “Pál Adrienn”.

În cadrul acestei săptămâni de filme maghiare se vor proiecta două spectacole cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile. Proiecțiile gratuite vor avea loc VINERI, 19 octombrie, pentru Retrace”, ora 18:00 și pentru „Pál Adrienn”, ora 20:00. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Locurile se pot rezerva la numărul de telefon 0368/409.064.

     Toate celelalte proiecții pentru “Retrace” și „Pál Adrienn”, cu excepția celor gratuite de vineri, vor avea tariful special de 7 RON biletul.

“Reîntoarcerea” (Retrace), filmul cunoscutei regizoare Judit Elek, este o coproducţie Ungaria–România–Suedia din 2011, filmată aproape integral în Romania. Criticii s-au arătat interesaţi atât de nota autobiografică, dezvăluită de abia în finalul filmului, cât şi de mecanismele de documentare în vederea recreării universului românesc din perioada anilor ’70. Filmul a fost remarcat drept o imagine destul de fidelă a atmosferii sistemului comunist din România.

Acţiunea are loc în România, în vara anului 1970, în plin regim Ceauşescu. România, vara anului 1970. Regimul Ceauşescu este în plină existenţă. Katherine (40 de ani), eroina principală se întoarce în Transilvania, în locul unde s-a născut, pentru prima oară după emigrarea sa în Canada, împreună cu tatăl său după cel de-al doilea război mondial. Este unguroaică-evreică. A fost deportată, împreună cu întreaga familie, sub regimul ungar. Doar ea şi tatăl ei au supravieţuit taberelor.

“Pál Adrienn, film proiectat în 2010 în secţiunea Un Certain Regard de la Cannes, premiat de critici și regizat de Ágnes Kocsis este povestea Piroskăi, o infirmieră obeză, o anti-eroină care rătăceşte prin propria viaţă ca un Gulliver neadaptat, ştearsă până la punctul de a părea inexistentă. Coproducție Austria-Franta-Ungaria, filmul are în palmares nenumărate premii la festivalurile de film “pentru obsedantul portret al unei viei pustii și singuratice, înconjurate zi de zi de moarte”.

Cele două producții maghiare fac parte din programul Europa Cinemas, care este de fapt o rețea internațională de cinematografe menită pentru promovarea filmului european. Europa Cinemas este sprijinit de Uniunea Europeană prin programul MEDIA și cuprinde o rețea de 2400 de cinematografe din 563 de orașe din Europa, Asia, America Latină, dar și țările din Zona Mediteraneană. Programul este prezent pe Bărtrânul Continent în mai mult de jumătate dintre orașele cu o populație de minim 150.000 de locuitori.

 

Program:

“RETRACE” (ÎNTOARCEREA) EUROPA CINEMA – 7 RON

  • Vineri, Sâmbătă, Duminică: orele 16:00, 18:00, 22:30
  • Luni, Marţi, Miercuri, Joi: orele 19:45, 21:45

“PAL ADRIENN (PAL ADRIENN)” EUROPA CINEMA – 7 RON

  • Vineri, Sâmbătă, Duminică: orele 13:30, 20:00
  • Luni, Marţi, Miercuri, Joi: orele 14:30, 17:15
Distribuie dacă îți place!