Sania de vară ar putea fi construită, după 6 ani de la lansarea acestei inițiative, în 2025

Sania de vară ar putea fi construită, după 6 ani de la lansarea acestei inițiative, în 2025

Toată lumea vorbește despre dezvoltarea turismului la Brașov. Din păcate, prea puține proiecte se concretizează. Unul dintre acestea vizează creșterea atractivității stațiunii Poiana Brașov în toate cele patru anotimpuri.

Pe vremea fostului primar George Scripcaru, acum șase ani, s-a vorbit pentru prima dată despre extinderea domeniului schiabil către Râșnov, proiect blocat de actuala adminsitrație, și construirea saniei de vară.

17 mai 2017 – Ministerul Transporturilor organizează, la București, un workshop, pe tema pregătirii unui „Master plan de investiţii în turism”. Reprezentanții Primăriei Brașov au prezentat cele două proiecte enunțate anterior, apreciate ca fiind fezabile, la acea oră. Se dorea amenajarea unei pârtii pentru „sănii de vară” de tip alpine coaster în Poiana Braşov. Traseul urma să aibă lungimea de un kilometru, o diferenţă de nivel de 200 de metri, astfel că sania pe şine ar putea atinge şi viteza de 40 km/h. Valoarea investiţiei este estimată la un milion de euro. Amănunte AICI!

Alte articole:   VIDEO Transporturi ilegale de lemne descoperite de polițiști din elicopter, în apropiere de DN 1, în județul Brașov

6 februarie 2020 – George Scripcaru revine în atenția opiniei publice cu proiectul saniei de vară. Acum se vorbește despre un traseu cu o lungime de 1.400 de metri, iar numărul de sănii de vară va fi de 60, fiecare cu două locuri. Valoarea investiției este estimată la 2,6 milioane de euro. Mai multe AICI!

25 februarie 2021 – Allen Coliban preia proiectul saniei de vară și scoate la licitație executarea Studiului de Fezabilitate. În versiunea proiectată, lungimea pistei de coborâre va fi de aproximativ 1.500 metri, cu o diferenţă de nivel de 155 metri, iar lungimea traseului de urcare ar fi de aproximativ 680 m. Detalii AICI!

Alte articole:   Copiii sunt manipulați de ambalajele "lipsite de etică" ale alimentelor nesanatoase pentru a le face poftă de dulciuri, susţine un raport

17 iunie 2022 –  Proiectantul prezintă două variante pentru sania de vară. Ambele prevăd același amplasament al saniei de vară, în partea stângă a pârtiei Bradul, cu punctul de acces la pistă în apropierea staţiei inferioare a telecabinei Capra Neagră, pe platoul de lângă Centrul de Agrement. Diferența dintre cele două este traseul pe care ,,săniile” coboară. Astfel, pentru a crește spectaculozitatea traseelor, unul este prevăzut a se desfășura și printre copaci, iar cel de al doilea are mai multe zone de întoarcere, care oferă o mai bună panoramă, dar fără a trece prin pădure. Amănunte AICI!

20 noiembrie 2023 – Primăria Brașov reușește, într-un final, să scoată la licitație execuția acestui obiectiv. Peste 3 milioane de euro, plus TVA.  Traseul rămâne în partea stângă a pârtiei Bradul, cu o lungime de 990 de metri, deservit de 60 de sănii, după cum se stabilise încă de pe vremea lui Scripcaru.
Zilele trecute a fost anunțat câștigătorul. Durata lucrărilor de proiectare şi execuţie este de maximum 14 luni, dintre care 5 luni proiectare şi 9 luni realizarea lucrărilor. Deci, undeva prin martie 2025 ar putea fi gata, dacă nu apar alte probleme.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate