Salvamontiștii și jandarmii brașoveni, în acţiune pentru ecologizarea Muntelui Tâmpa

Salvamontiștii și jandarmii brașoveni, în acţiune pentru ecologizarea Muntelui Tâmpa

Salvamontiștii și jandarmii brașoveni au venit în sprijinul reprezentanților Agenției Metropolitane Brașov, vineri, și au participat la o acțiune de ecologizare pe Tâmpa, în zona de belverdere până la litere

Astfel, salvamontiştii braşoveni, asiguraţi cu frânghii şi făcându-şi loc cu macetele, au coborât pe versant şi au strâns ceea ce alţii au aruncat de-a lungul timpului.

Operaţiunea a fost anevoioasă, după cum spune Viorel Mihai, ranger în cadrul Agenţiei Metropolitane (AMB) Braşov, cu atât mai mult cu cât zona este abruptă şi plină de vegetaţie.

„Au fost strânse gunoaiele care erau «la vedere», pentru că multe sunt acoperite de vegetaţie. Pentru a ajunge la ele, salvamontiştii au fost asiguraţi cu frânghii, iar pe versant şi-au creat drum cu ajutorul macetelor. Pe platforma de belvedere, unde sunt amplasate şi literele BRAŞOV, deşeurile au fost urcate cu un sac special, ridicat din râpă cu ajutorul unei frânghii. Chiar dacă a fost vorba de strângerea unor gunoaie aruncate peste balustrada platformei, operaţiunea a fost una destul de complicată, grea şi riscantă”, a explicat Viorel Mihai, citat de BunaZiuaBrasov.

Deşeurile adunate de pe Tâmpa au fost aduse pe platforma de la belvedere cu ajutorul unui sac special, ridicat cu frânghii. În total s-au strâns patru saci de gunoaie, cu stricle, doze de bere, PET-uri, ambalaje de la diverse produse alimentare şi chiar bani.

Alte articole:   Românii comandă de șapte ori mai mulți mici de 1 Mai față de o zi obișnuită

Potrivit reprezentantului AMB, şeful grupei de Salvamont, Alexandru Ferencz, a găsit o sticlă extrem de veche, cu inscripţie în relief.

Tot vineri a fost organizată o acțiune de patrulare şi contabilizare a distrugerilor marcajelor și amenajărilor efectuate în zona turistică respectivă, după ce în ulimul timp mai multe bunuri şi panouri de avertizare au fost distruse.

Jandarmii au anunţat că instituţiile abilitate vor intensifica acţiunile de patrulare, iar cei care se fac vinovaţi de distrugerea acestora vor suporta sancţiunile prevăzute de lege.

Următoarea acţiune de ecologizare pe Tâmpa va avea loc spre toamnă, când se va usca vegetaţia, iar curăţarea ar putea deveni mai uşoară.

Alte articole:   Activitate suspendată la Spitalul Orășenesc Victoria, din lipsă de medici

Foto: bzb.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate