S-a aprobat realizarea a peste 1.000 km de trasee cicloturistice în județele Brașov, Covasna și Sibiu

S-a aprobat realizarea a peste 1.000 km de trasee cicloturistice în județele Brașov, Covasna și Sibiu

Ministerul Dezvoltării a aprobat realizarea prin PNRR, a peste 1.000 km de trasee cicloturistice în județele Brașov, Covasna și Sibiu.

Ministerul Dezvoltării a finalizat etapa de evaluare a cererilor de finanţare depuse de Consiliile Judeţene pentru amenajarea de trasee cicloturistice, finanţate prin Componenta 11 – Turism şi cultură a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) – anunţă ministrul dezvoltării, Cseke Attila, potrivit News.ro.

Ministerul, prin PNRR, finanţează construcţia traseelor cicloturistice care leagă localităţi din cel puţin trei judeţe şi care facilitează turismul prietenos cu mediul şi un stil de viaţă sănătos, precizează inntituţia.

Ministerul a primit 10 cereri de finanţare, toate eligibile, pentru amenajarea a 6.556 km trasee cicloturistice, în valoare totală de 643.635.300 de euro.

Alte articole:   O fată de 10 ani din Caraș-Severin, în stare gravă după ce mama sa a spălat-o cu o soluție pentru animale

Bugetul total aferent acestei componente este de 197,5 milioane de euro pentru amenajarea a aproximativ 2.394 km de trasee.

La acestea, se adaugă traseele cicloturistice construite pe digurile cursurilor de apă, administrate de Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR), din subordinea Ministerului Mediului, pentru care sunt alocate alte 50 milioane de euro, şi au fost depuse 7 proiecte, care urmează să fie evaluate şi anunţate de Ministerul Dezvoltării.

Proiectul depus de Consiliul Județean Brașov în parteneriat cu Consiliile Judeţene Covasna și Sibiu a obținut un punctaj de 32,28. Traseul cicloturistic propus  este de 1.002 km cu o valoare de 82.665.000 euro fără TVA.

Traseele cicloturistice vor permite României să participe şi să contribuie la reconfigurarea reţelei europene de trasee EuroVelo şi a diverselor trasee cicloturistice internaţionale.

Alte articole:   Campanie de colectare a deșeurilor electrice, cu premii, sâmbătă, la Zărneşti

Lista proiectelor depuse şi punctajul primit în urma evaluării pot fi consultate AICI.

https://newsbv.ro/2022/12/07/consiliul-judetean-covasna-a-aprobat-asocierea-cu-judetele-brasov-si-sibiu-pentru-realizarea-unor-trasee-cicloturistice/

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate