Rupea: A crescut rata infracționalității

Rupea: A crescut rata infracționalității

atop BrașovLa ultima ședință a Autorității Teritoriale de Ordne Publică (ATOP) Brașov, care s-a desfășurat la Rupea, s-a luat în discuție situația din întreaga zonă.
Astfel, la nivelul orațului Rupea s-a constatat, în primele 9 luni ale acestui an, o scădere cu 80% a infrac-țiunilor economico-financiare, dar o creștere cu 5,3% a celor de natură judiciară și cu 12,12% a celor de altă natură, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2013.
Din totalul de 214 infrațiuni sesizate în primele trei trimestre ale anului, doar 145 sunt cu autor cunoscut (52,42%). De asemenea, polițiștii din Rupea au descoperit în flagrant 7 infracțiuni la ordine publică, 20 la cirtcualțaie rutieră și 3 la investigații criminale. De remarcat este faptul că au scăzut infrațiunile contra persoanei, cu 7,87%, fiind înregistrate în acest an două uceideri din culpă săvârșite de conducători auto. Au crescut cazurile de vătămare corporală din culpă – 20,83% și cu 3,23% cele de loviri sau alte violențe. O altă creștere a fost înregistrată la infracțiunile contra patromoniului (34,78%): furturile au crescut cu 54,17%, existând o ecaladare a celor din locuințe 114,29%, majoritatea realizate prin efracție, dar și cu chei potrivite.
Șeful IJP Brașov, chestorul Ioan Aron, a promis că se vor intensifica acțiunile în toată zona, iar pentru comuna Bunești se vor face demersurile necesare pentru suplimentarea cu încă un post de polițist. De asemenea, chestorul Ioan Aron a precizat că vor fi luate măsuri speciale pentru zona Viscri și Roadeș, unde există o afluență mare de turiști străini, ca urmare a promovării puternice a acestor locuri de către prințul Charles și rock-erul Peter Maffai.

Alte articole:   Rasaliu, președintele grupului parlamentar de prietenie cu Republica Populară Chineză

La rândul lui subprefectul Mihaiu Mohaci a promis organizarea, sub conducerea Prefecturii, a unor acțiuni concertate în zona Rupea, cu ajutorul Poliției și Jandameriei.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate