„România Schimbă PET-ul cu biletul“ la Braşov şi Făgăraş

„România Schimbă PET-ul cu biletul“ la Braşov şi Făgăraş

Săptămâna Europeană a Mobilității va fi sărbătorită la nivel național printr-o campanie inedită desfășurată în 65 de orașe din țară – România Schimbă PET-ul cu biletul.

Vineri, 16 septembrie 2022, locuitorii din 65 de orașe din toate județele țării vor putea călători cu mijloacelele de transport în comun în schimbul a 5 deșeuri în cadrul campaniei România Schimbă PET-ul cu biletul.

Inițiativa aparține Asociației Act for Tomorrow și Kaufland România, fiind realizată în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul programului național Vinerea Verde.

Inițiatorii acestei campanii, care a cunoscut un real succes în cele 9 orașe în care a fost realizată în ultimii 2 ani, au hotărât să facă un pas înainte către un viitor sustenabil și au decis extinderea acesteia la nivel național în 65 de orașe cu transport în comun, din toate județele țării.

Alte articole:   Târgul volant de producători, astăzi, în Piața Unirii

Campania are ca obiective încurajarea folosirii transportului public și promovarea colectării separate a deșeurilor care vor fi ulterior transformate în noi resurse.

Totodată, campania are și un obiectiv social, acela de a accesibiliza transportul public. Practic, cetățenii vor veni cu 5 PET-uri/doze/sticle la unul dintre magazinele Kaufland și vor primi în schimb un bilet cu două călătorii pentru mijloacele de transport în comun.

Patru locaţii în judeţul Braşov

În municipiul Braşov, campania se desfășoară în parcările celor trei magazine Kaufland din localitate situate pe:

În Făgăraș, în parcarea magazinului Kaufland din localitate, situat în Str. Tudor Vladimirescu, nr. 85.

Şi cupoane de reducere

Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei 5 deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) și să le introducă în automatele Tomra de colectare separată. Acestea se află în parcările și din interiorul magazinelor Kaufland România.

Alte articole:   Cutremur în judeţul Tulcea, unde mişcările seismice sunt rare

În urma acestui proces, automatele vor elibera un cupon în baza căruia vor primi biletul de autobuz pentru două călătorii. Biletul va fi oferit de voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare.

Campania se desfășoară pe 16 septembrie, în intervalul 09:00-17:00, în 134 de magazine Kaufland România.

În plus, în cadrul campaniei „Să reciclezi e mai ușor decât crezi”, toți consumatorii care vor adopta un comportament ecologic primesc cupoane de 10% reducere, la fiecare 5 ambalaje colectate, pentru o anumită categorie de produse ce se actualizează lunar cu sprijinul furnizorilor.

În perioada 14-20 septembrie 2022, se va oferi 10% reducere pentru toată categoria de sucuri necarbonatate.

Alte articole:   Au început lucrările de construire a unui nou corp la Spitalul Municipal Săcele

Toate PET-urile colectate în cadrul campaniei vor fi transmise către fabricile de reciclare, unde vor fi transformate în noi materiale.

În 2021, campania România Schimbă PET-ul cu biletul a câștigat locul I, la categoria mediu, în cadrul Romanian PR Awards. Aceasta este cea mai importantă competiție de PR din România.

Campanii similare au fost desfășurate și în alte mari orașe din lume și au avut rezultate extrem de bune: Roma (Italia), Istanbul (Turcia), Beijing (China), Surabaya (Indonezia).

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate