România nu mai poate face nicio modificare la PNRR. Cererea 2 de plată, blocată în negocieri iar tranşa 3 a fost decalată

România nu mai poate face nicio modificare la PNRR. Cererea 2 de plată, blocată în negocieri iar tranşa 3 a fost decalată

România nu mai poate face nici o modificare la PNRR în condiţiile în care a avut termen până la 30 aprilie să facă modificări. Cererea 2 de plată este încă în negociere în prezent iar cererea 3 a fost decalată pentru luna iunie, a declarat eurodeputatul PSD Victor Negrescu. 

România avea termen până la 30 aprilie să schimbe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), deja Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a prevăzut o serie de modificări şi se află în proces de negociere cu Comisia Europeană, şi începând de acum România nu mai poate face nicio altă modificare la PNRR, a declarat miercuri, la Strasbourg, eurodeputatul PSD Victor Negrescu, potrivit Agerpres.

Alte articole:   Intervenție de succes a polițiștilor brașoveni (VIDEO)

Comisia Europeană evaluează ultimele puncte de vedere exprimate de România cu privire la tranşa a 2-a din PNRR şi „urmează să ne aloce o parte din sumele aferente acesteia, urmând ca cele două puncte ce ţin de Ministerul Energiei să fie clarificate în perioada următoare în speranţa că vom obţine şi acele finanţări”, a afirmat Negrescu în carul unui briefing pentru jurnalişti români.

Cererea 2 de plată este încă în negociere iar cererea 3 a fost decalată pentru luna iunie

Cererea de plată a 2-a trebuia să fie formulată la finalul anului trecut, a explicat el, dar a fost decalată pentru luna aprilie şi în continuare în luna mai România se află în proces de negociere, iar cererea de plată a 3-a era prevăzută pentru primăvara acestui an şi a fost decalată pentru luna iunie. 

Alte articole:   Alertă la nivel mondial. Uriașa defecțiune din sistemele Microsoft le-ar putea da idei teroriștilor IT

Rămâne de văzut, într-adevăr, dacă vom respecta respectivul calendar, care acum devine apăsător, date fiind întârzierile cu cererea de plată doi. România avea termen până la 30 aprilie, de asemenea, să schimbe PNRR pentru a introduce componenta de energie, dar şi pentru a face modificări generate de inflaţie, de războiul din Ucraina şi de schimbarea fluxurilor comerciale la nivel global. MIPE a prevăzut o serie de modificări, enunţate deja de ministrul de resort, nu foarte multe, dar s-ar fi putut introduce mult mai multe componente. Deja, ministerul de resort se află în proces de negociere cu Comisia Europeană şi începând de acum România nu mai poate face nicio altă modificare la PNRR, a afirmat el„, a afirmat eurodeputatul PSD.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate