România și Marocul semnează un acord de cooperare militară și tehnică

România și Marocul semnează un acord de cooperare militară și tehnică

Marocul și România au semnat un acord de cooperare militară și tehnică, ce acoperă antrenamente și exerciții, industria de apărare, suport tehnic și schimb de expertiză, potrivit Rador Radio România.

Acordul a fost parafat marți, la Rabat, de ministrul delegat pentru administrarea Apărării naționale, Abdeltif Loudyi, și de ministrul Apărării Naționale din România, Angel Tîlvăr, care se află într-o vizită de lucru în Maroc, în fruntea unei mari delegații.

Acordul acoperă, de asemenea, sănătatea armatei, securitatea cibernetică și înființarea unei comisii militare mixte care să definească domeniile de cooperare. Comisia mixtă se va întruni alternativ la Rabat și la București.

În cadrul întâlnirii la care a participat inspectorul general al FAR și comandantul zonei de sud, general-locotenentul Mohammed Berrid, Angel Tîlvăr a subliniat prioritatea acordată de România parteneriatului cu Marocul și a profitat de ocazie pentru a-și exprima admirația pentru nivelul impresionant al economiei și al dezvoltării sociale realizate de Regat, sub conducerea Regelui Mohammed VI, făcând din Maroc un jucător dinamic și o oază de stabilitate și pace pentru vecinii săi euro-mediteraneeni și africani.

În acest sens, cele două părți au subliniat rolul pozitiv și constructiv al Marocului și României în menținerea stabilității, securității și păcii în regiunile lor respective, conștiente de rolul și responsabilitatea dictate de pozițiile lor geostrategice în promovarea păcii și armoniei în Africa și Europa.

Cele două părți și-au exprimat, de asemenea, ambiția comună de a consolida aceste relații în viitor, prin implementarea prevederilor acordului de cooperare militară și tehnică recent semnat, precum și prin schimburi periodice de vizite ale oficialităților ambelor țări.

Sursa: g4media.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate