România, invitată să adere la Convenția Anti-Mită. Ce înseamnă pentru mediul de afaceri

România, invitată să adere la Convenția Anti-Mită. Ce înseamnă pentru mediul de afaceri

România a primit invitația din partea OCDE de a adera la Convenția Anti-Mită a Organizației.

România a primit marți invitația din partea Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE, cea mai mare organizație economică la nivel global) de a face parte din Grupul de Lucru Anti-Mită (Working Group on Bribery) și de a adera la Convenția Anti-Mită a Organizației, potrivit unui comunicat al guvernului, transmite G4Media.ro.

Grupul de lucru anti-mită promovează lupta împotriva coruperii funcționarilor publici străini în cadrul operațiunilor economice internaționale.

Prin participarea în acest Grup de lucru, România va putea să ia parte la dezvoltarea și implementarea unor politici și practici eficiente în combaterea corupției, inclusiv prin creșterea conștientizării în rândul companiilor cu privire la riscurile și consecințele dării de mită.

Alte articole:   Pe 1 Decembrie se aprind luminiţele de Crăciun la Victoria

De ce e important acest eveniment? Prin aderarea unei țări la acest instrument, crește încrederea în companiile din acea țară și în corectitudinea practicilor din mediul de afaceri respectiv, potrivit unui expert consultat de G4Media.

Mai mult, companiilor românești vor putea avea mai facil la licitațiile publice din străinătate.

Reamintim că România este în plin proces de aderare la OCDE, după ce a primit anul trecut invitația oficială de a adera.

Convenția Anti-Mită a OCDE este unul dintre cele mai importante instrumente multilaterale anti-corupție. Aderarea la Convenție va contribui, pe de o parte, la consolidarea politicilor și practicilor anticorupție, iar, pe de altă parte, la creșterea vizibilității de țară prin promovarea experienței proprii a României în acest domeniu, se arată în comunicatul citat.

Alte articole:   Festivalul Toleranței și Promovării Incluziunii Sociale la Codlea

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate