România ar putea începe în decembrie vaccinarea anti-COVID-19 și pentru copiii de peste 5 ani

România ar putea începe în decembrie vaccinarea anti-COVID-19 și pentru copiii de peste 5 ani

Vaccinarea copiilor de 5-11 ani ar putea începe în România, imediat după autorizarea vaccinului Pfizer, destinat acestei grupe de vârstă, spune Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, joi seară, la Digi 24, că autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani este aşteptată în Europa la sfârşitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie, iar în decembrie în România ar trebui să vină primele tranşe de vaccinuri, relatează news.ro.

„În Europa, ne aşteptăm ca această autorizare să vină la sfârşitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie, iar în decembrie în România ar trebui să vină primele tranşe de vaccinuri destinate pentru această grupă de vârstă”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Medicul militar a precizat că vaccinul are un alt tip de dozaj, 10 microgame, care se administrează tot la trei săptămâni şi sunt 10 doze de vaccin într-un flacon.

Alte articole:   FOTO Diplomă de recunoştinţă pentru Salvamont Braşov din partea IGAv

România are contractate 1,2 milioane de doze pentru anul 2022.

„Înseamnă un număr suficient pentru a avea cel puţin 50% din 1,2 milioane de copii vaccinaţi cu schemă completă”, a declarat Gheorghiţă.

Pfizer a anunțat joi că a solicitat autorității de reglementare din SUA (FDA) autorizarea în procedură de urgență pentru utilizarea vaccinului său anti-COVID pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate