Rezultatele repartizării computerizate la liceu 2023 vor fi afișate astăzi

Rezultatele repartizării computerizate la liceu 2023 vor fi afișate astăzi

Rezultatele repartizării computerizate la liceu 2023 vor fi afișate astăzi, 19 iulie.

Repartizarea computerizată 2023 va avea loc miercuri, 19 iulie, când elevii care au susținut Evaluarea Națională vor afla dacă vor fi admiși la liceul la care au dorit.

Ierarhizarea candidaților se face în ordinea descrescătoare a mediei de admitere (egală cu media notelor obținute la evaluarea națională), iar pentru medii egale vor fi aplicate trei criterii de departajare, transmite HotNews.ro.

Admiterea la liceu 2023 – cum se face ierarhizarea candidaților

Ierarhizarea candidaților se face în ordinea descrescătoare a mediei de admitere (egală cu media notelor obținute la evaluarea națională) și, pentru medii egale, prin aplicarea, în ordine, a criteriilor de departajare, respectiv:

  • nota obținută la proba de limba și literatura română, în cadrul evaluării naționale
  • nota obținută la proba de matematică, în cadrul evaluării naționale
  • nota obținută la proba de limba și literatura maternă, dacă este cazul
  • media de absolvire a claselor V – VIII.
Alte articole:   Fundația Conservation Carpathia a lansat a doua ediție a programului Junior Ranger

Situații speciale după repartizare:

  • Între 26 și 28 iulie, se soluționează cazurile speciale.
  • Poate fi vorba despre situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu etc.
  • „Dacă te încadrezi într-una din situațiile speciale, ține cont că, pentru a putea participa la această etapă, trebuie să ai cel puțin media ultimului admis în clasa în care vrei să te muți, să păstrezi specializarea și să existe locuri în clasa respectivă. Aceste condiții se aplică tuturor cazurilor speciale, cu excepția candidaților gemeni.
  • Situațiile speciale se soluționează la nivelul Comisiei județene de admitere/al Comisiei de admitere a municipiului București. Urmărește canalele de comunicare ale inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, pentru a avea informații despre modalitatea de depunere a cererilor pentru această etapă și pentru a ști care sunt documentele necesare!”, a transmis Ministerul Educației.
Alte articole:   Valentin Făgărășian: Sfânta Înviere a Domnului este sărbătorită pe măsură şi în străinătate, oriunde există o suflare de român

A doua etapa de admitere la liceu 2023-2024

Calendarul pentru etapa a doua de admitere la liceu pentru anul şcolar 2023-2024, dacă elevul nu a fost înscris la un liceu după prima etapă:

  • În 28 iulie se vor afișa locurile libere rămase la sfârșitul primei etape.
  • Între 7 și 9 august va avea loc înscrierea candidaților.
  • În 10-11 august va avea loc repartizarea candidaților, la nivel de Comisie județeană de admitere/a municipiului București.

Rezultatele repartizării computerizate la liceu 2023 vor fi publicate astăzi, pe portalul admitere.edu.ro.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Autostrada București – Brașov, cu un pas mai aproape de realizare. Indicatorii tehnico-economici pentru studiul de fezabilitate care vizează sectorul Cristian-Codlea, reavizaţi

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate