Rezultatele la simulare Evaluare Națională și Bac 2022 sunt mai slabe ca anul trecut. Cîmpeanu: Educația online a fost departe de a-şi atinge scopul

Rezultatele la simulare Evaluare Națională și Bac 2022 sunt mai slabe ca anul trecut. Cîmpeanu: Educația online a fost departe de a-şi atinge scopul

Rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat sunt încă procesate de către Ministerul Educației, dar Sorin Cîmpeanu a dat câteva cifre pentru Edupedu.ro. 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că rezultatele la simularea examenelor naţionale (Bacalaureat şi Evaluare Naţională), cu două excepţii, sunt mai slabe decât cele de anul trecut. 

Acest lucru „confirmă faptul că educația online a fost departe de a-şi atinge scopul”, a afirmat Cîmpeanu. 

„Rezultatele la simulare, cu două excepţii, sunt mai slabe decât anul trecut. Excepţiile sunt la examenul de Bacalaureat pentru proba obligatorie a profilului, la care anul acest avem o rată promovare de 59,73% , anul trecut am avut 51,4%. Deci este mult mai bine anul acesta. Proba la alegere a profilului a înregistrat o uşoară creştere, de la 68,1% anul trecut la 70,92% anul acesta. În rest, la toate celelalte probe – Limba şi literatura română bacalaureat avem o scădere de la 70,2% la 68,31%. (…)  

În schimb, la Evaluarea Naţională la Limba şi literatura română note mai mari sau egale cu 5 avem 70,53% mai puţin decât anul trecut. La limba şi literatura maternă avem 82,45%, iar la matematică avem 60,58%, faţă de 59,77% anul trecut”, a afirmat Cîmpeanu, la o dezbatere. 

Potrivit acestuia, în general, simularea examenelor naţionale presupune subiecte/itemi cu un grad de dificultate mai mare decât examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională. 

„Examenele de simulare, în general, aş vrea să precizez, presupune subiecte/itemi cu un grad de dificultate mai mare decât examenele propriu zise. În urma analizei acestor rezultate, colegii mei deja şi-au însuşit lecţiile şi vor face un setting adecvat pentru subiectele de la examenele naţionale de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională. O primă concluzie pe care ne-au spus-o deja este aceea că rezultatele sunt foarte slabe”, a mai susţinut ministrul. 

Cîmpeanu a mai declarat că se confirmă faptul că educaţia online a fost departe de a-şi atinge scopul. 

Alte articole:   150 kg de articole pirotehnice, confiscate de polițiștii brașoveni

Situația preliminară a datelor centralizate de Ministerul Educației pe baza rapoartelor furnizate de inspectoratele școlare județene poate fi consultată AICI.  

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICIDistribuie dacă îți place!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate