Revin ninsorile! Cum va fi vremea în perioada următoare

Revin ninsorile! Cum va fi vremea în perioada următoare

Chiar dacă ne apropiem de mijlocul lunii martie, ninsorile nu se vor opri. Meteorologii anunță că, începând de miercuri, 10 martie, temperaturile vor scădea semnificativ și vor apărea ninsori pe arii extinse.

Potrivit meteorologilor, începând de marți după-amiaza, vor fi ploi în majoritatea regiunilor, care pe timpul nopții, se vor transforma în ninsori, în special în sudul și centrul țării, unde și vântul va sufla cu putere.

De miercuri vom avea un nou episod de iarnă. Vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, relatează Digi24.

De joi vremea se îndreaptă, apare soarele, iar maxima va urca ușor până la 7 grade.

Vremea în următoarele două săptămâni

Alte articole:   Marțea Mare: Pilda celor zece fecioare

În următoarele două săptămâni vor fi zile cu ger și lapoviță. În mare parte din țară vor fi precipitații mixte, iar vremea va deveni din nou rece.

Transilvania

În primele zile ale intervalului, până în jurul datei de 12 martie, valorile termice maxime vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu medii de 4-8 grade, dar cele mai scăzute valori se vor înregistra în data de 10 martie.

Pe parcursul nopților, în acest interval, vor fi valori negative în toată regiunea, cu medii de -7…-4 grade.

Apoi, mai ales la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi, temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 8-11 grade și ale minimelor de -2…0 grade.

Alte articole:   Alexandra Crivineanu la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

Spre finalul celei de-a doua săptămâni, deși vor fi variații termice de la o zi la alta, valorile se vor menține apropiate de cele normale pentru pentru această perioadă.

Vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, slabe cantitativ, spre sfârșitul primei săptămâni. Probabilitatea pentru precipitații mai însemnate cantitativ va creşte semnificativ după data de 14 martie.

La munte

Vremea va fi rece la începutul perioadei, când media temperaturilor maxime va fi de -7…0 grade, iar nopţile vor fi geroase, în special la altitudini mai mari.

Din data de 13 martie, vremea se va încălzi, valorile termice diurne urmând a fi de -1…6 grade, iar cele nocturne de -8…-2 grade.

Alte articole:   Glovo: Brașovul, în topul orașelor cu cele mai multe comenzi în zilele de Paște

Sfârşitul intervalului de referinţă poate aduce variaţii importante de temperatură de la o zi la la alta, dar estimările indică o probabilitate destul de mare pentru un regim termic apropiat de cel normal în a doua decadă a lunii martie.

În perioadele 9-10 şi 12-13 martie va ninge în cea mai mare parte a zonei montane. Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi relativ ridicată şi în cea de-a doua săptămână.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate