RetuRO deschide un nou centru regional de numărare și sortare a ambalajelor în Brașov

RetuRO deschide un nou centru regional de  numărare și sortare a ambalajelor în Brașov

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR), anunță deschiderea celui de-al treilea centru regional de numărare și sortare a ambalajelor în județul Brașov. Acesta este situat în cadrul parcului logistic VGP și reprezintă un pas semnificativ în dezvoltarea proiectului de economie circulară, fiind cel mai mare proiect de acest gen din România.

Cu o suprafață de 3.300 de metri pătrați, centrul regional din Brașov este echipat cu tehnologie de vârf pentru procesarea eficientă a ambalajelor. Printre echipamentele disponibile se numără mașini de numărat PET și doze de aluminiu, mașini de numărat ambalaje din sticlă, buncăre pentru depozitarea sticlei și prese de balotat. Capacitatea anuală de procesare a centrului depășește 240 de milioane de ambalaje.

 „A fost un calcul destul de complex pentru a identifica unde să fie amplasate centrele RetuRO, elementul principal al deciziei fiind limitarea transportului. S-a luat în calcul consumul mediu al întregii țări și s-a urmărit să fie o distanță maximă de 150 de km. Astfel, au fost determinate dimensiunea și locația centrelor,” a declarat Gemma Webb, CEO și Președinte al Directoratului RetuRO.

Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) este văzut nu doar ca o premieră în România, ci și ca o oportunitate crucială pentru schimbarea în bine a comportamentului consumatorilor și a mediului înconjurător. Centrul regional din Brașov va deservi nu doar județul Brașov, ci și zonele înconjurătoare, contribuind astfel la o gestionare mai eficientă a deșeurilor în întreaga regiune.

Alte articole:   „Anotimpurile” și un show pianistic, pe scena Operei Brașov

Gemma Webb mai subliniază si importanța deschiderii acestui centru regional, menționând că: „deschiderea graduală a centrelor regionale va fi coordonată cu creșterea numărului de ambalaje SGR pe piață”. Ea subliniază angajamentul continuu al companiei în extinderea infrastructurii, cu planuri pentru deschiderea altor centre în județele Ilfov, Dolj, Bacău și Prahova în următoarele trei luni.

Operarea centrului va crea aproximativ 40 de locuri de muncă ecologice, oferind astfel beneficii economice și sociale comunității locale

În primele luni de la lansare, Sistemul de Garanție-Returnare a evoluat semnificativ, cu un număr în creștere de ambalaje SGR introduse pe piață și returnate de către consumatori. Această creștere este evidentă și în statistici, cu peste 23 de milioane de ambalaje returnate în primele trei luni de funcționare a sistemului. Această cifră este în creștere exponențială, confirmând astfel eficiența și acceptarea sistemului de către consumatori.

Alte articole:   Bărbatul care s-a înecat cu mâncare la un restaurant din Braşov, a murit la spital

Studiile de caz internaționale arată că Sistemele de Garanție-Returnare implementate în alte țări au condus la creșteri semnificative în ratele de colectare, unele ajungând până la 90% într-un interval de doi până la trei ani. Aceste rezultate pozitive demonstrează potențialul și beneficiile pe care SGR le poate aduce societății românești în ceea ce privește gestionarea deșeurilor și protecția mediului înconjurător.

În concluzie, deschiderea centrului regional de colectare a ambalajelor SGR în Brașov marchează un pas important în implementarea și consolidarea sistemului de economie circulară în România, contribuind la protejarea mediului și la crearea de locuri de muncă sustenabile.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! „Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin!”

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!