Reparațiile din 66 de școli, blocate de o contestație la licitație

Reparațiile din 66 de școli, blocate de o contestație la licitație

Razvan PopaLucrările de reparaţii şi igienizări în cele 66 de şcoli din municipiul Braşov sunt blocate din cauza unei contestaţii făcute de două firme după anunţarea câştigătorilor licitaţiei, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Răzvan Popa.
„Pentru lucrările de reparaţii curente în şcolile din municipiul Braşov s-a făcut o licitaţie cadru unde s-au prezentat 27 de firme. Au fost selectate, conform caietului de sarcini, 10 firme pentru a se încheia acel contract cadru pentru lucrări de reparaţii în şcoli cu valabilitate de patru ani. Două dintre firmele participante, care nu au fost selectate conform procedurii, au făcut acţiune în instanţă. Acum suntem blocaţi (…) Nu este un contract oarecare. Este vorba de reparaţii curente în şcoli care se pot executa doar în perioada vacanţei de vară. Culmea, avem şi banii pentru aceste lucrări, 3,5 milioane de lei, pe care nu-i putem folosi. În acest moment, căutăm soluţii, cel mai probabil vom începe lucrările de reparaţii cu cele 10 firme câştigătoare până se va pronunţa instanţa pentru că altfel pierdem şi banii, iar aceste lucrări trebuie executate. De obicei, firmele pierd în instanţă pentru că procedura s-a făcut conform legislaţiei în vigoare“, a subliniat viceprimarul.
Răzvan Popa a precizat că în zilele următoare va redacta o scrisoare către toţi parlamentarii de Braşov pentru a face toate demersurile în vederea schimbării Legii achiziţiilor publice.
„Legea achiziţiilor publice trebuie modificată de urgenţă. Dacă CNSC-ul rezolvă acum urgent problemele, ce facem dacă aceste firme se duc în instanţă. Blochează totul până la pronunţare. De obicei, nu câştigă, dar se pierd câteva luni de zile până se definitivează lucrurile. Primăria Braşov s-a mai confruntat în urmă cu şase luni cu aceeaşi problemă când o firmă care nu a câştigat licitaţia pentru construcţia blocului de locuinţe sociale de la Uzina 2 a mers în instanţă şi abia luna trecută instanţa s-a pronunţat în defavoarea firmei, dar timp de şase luni nu am putut începe lucrările“, a mai spus viceprimarul.

Alte articole:   VIDEO Momentul în care un stâlp este înghițit de craterul de la Slănic Prahova

Lucrările de reparaţii curente constau în zugrăveli, schimbări de parchet, instalaţii sanitare, reparaţii de faţade, reparaţii la acoperişuri, igienizări. Banii provin din bugetul primăriei.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate