Regio Călători s-a dotat cu automotoare Alstom, cu două vagoane. Pe ce rută circulă

Regio Călători s-a dotat cu automotoare Alstom, cu două vagoane. Pe ce rută circulă

Regio Călători a introdus în circulație un nou tip de automotoare Alstom, varianta scurtă, aduse din Franţa, care vor circula pe ruta Braşov – Iași.

Un nou tip de automotoare Alstom, varianta cu două vagoane, a intrat pentru prima dată în serviciul comercial al Regio Călători, cel mai mare operator feroviar privat din România.

Automotoarele Alstom ex SNCF serie 72500 au parte de o nouă viață pe căile ferate din România. Dacă până acum eram obișnuiți cu seria 72500 formată din 3 vagoane, astăzi vedem pentru prima oară în serviciu comercial un automotor cu 2 vagoane”, informează România Feroviară.

Astfel, primul automotor seria 72500 varianta scurtă a intrat recent în circulație pentru Regio Călători ca tren IR 16067 pe relația Brașov-Ploiești Vest-Iași via Bârlad-Vaslui.

Alte articole:   Cod galben de inundații după ploile din ultimele zile, în Brașov şi Sibiu

Trebuie menționat faptul că trenurile IR 16067 și IR 16068 circulă numai în zilele de vineri, sâmbătă, duminică și luni.

În Franța, părerile sunt împărțite

Cei de la România Feroviară notează că în Franța părerile sunt împărțite, în vreme ce anumite pagini/grupuri spun că automotoarele sunt defectuoase, altele sunt de părere că ar fi fost retrase prematur.

Regio Călători a adus în România varianta eficientizata/modernizată din anii 2000. Primul an de producție a fost 1997.

Anul trecut în România, automotoarele seria 72500 varianta lungă au avut un jurnal de serviciu impecabil pe relația Brașov-București Băneasa-Constanța-Mangalia și retur, fără nici o defectare timp de 3 luni de zile cât a ținut sezonul estival, performanță realizată și datorită muncii prestate de personalului responsabil cu mentenanța de la Marub SA”, se mai arată în postarea citată.

Alte articole:   Lucian Pătrașcu: PSD a câștigat alegerile la Brașov!

Foto: clubferoviar.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate