Recursul procurorilor a fost admis! Medicul cardiolog Sorin Baloş, acuzat de luare de mită, a ajuns în arest!

Recursul procurorilor a fost admis! Medicul cardiolog Sorin Baloş, acuzat de luare de mită, a ajuns în arest!

Medicul cardiolog acuzat de luare de mită, din arest la domiciliu, în arest preventiv!

Deşi, inițial, la începutul săptămânii, judecătorii Tribunalului Braşov au decis să-l trimită în arest la domiciliu pe medicul cardiolog Sorin Baloş, acuzat de luare de mită, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au făcut recurs la decizie, acum, magistrații Curții de Apel Braşov i-au schimbat sentința în arest preventiv.

Medicul va fi ridicat de la domiciliu şi dus în arestul IPJ Braşov pentru următoarele 27 de zile. Decizia judecătorilor Curții de Apel este definitivă. Vă reamintesc că medicul braşovean Sorin Baloş este acuzat de luare de mită după ce ar fi cerut 10.000 de lei unei paciente pe care a operat-o la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

Ar fi primit, inițial, un avans de 2.000 de lei, iar pentru restul de 8.000 de lei autoritățile au organizat un flagrant, în urma căruia doctorul a fost reținut, în primă fază, pentru 24 de ore. Instanța a decis, astăzi, ca suspectul să plătească toate cheltuielile de judecată.

Soluția pe scurt: În baza art. 204 Cod procedură penală şi art. 425 indice 1 alineat 7 punct 2 litera a Cod de procedură penală admite contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov împotriva încheierii nr. 178/UP/03.11.2021 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov în dosarul penal nr. 4311/62/2021, pe care o desfiinţează cu privire la soluţionarea propunerii de arestare preventivă în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Baloş Sorin. Rejudecând în aceste limite: În baza art. 204 alineat 10 şi art. 226 Cod de procedură penală admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov şi, în consecinţă, în baza art. 202 alineat 1, 3 şi 4 litera e Cod de procedură penală, art. 223 alineat 2 Cod de procedură penală, dispune arestarea preventivă pe o durată de 27 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă, a inculpatului Baloş Sorin Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului Baloş Sorin. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată azi 05.11.2021 prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  129/2021  05.11.2021

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate