Realizare remarcabilă marca Muzeul Judeţean de Istorie Braşov

Realizare remarcabilă marca Muzeul Judeţean de Istorie Braşov

Realizare remarcabilă marca Muzeul Judeţean de Istorie Braşov. Expoziția „Începuturile sporturilor de iarnă în România” va fi prezentată din nou în Belgia.

Expoziția „Începuturile sporturilor de iarnă în România” ajunge și în acest început de an în Belgia, de data aceasta la Leuven, unde va fi prezentată sâmbătă, 17 februarie, la De Romaanse Poort (Brusselsestraat 63, 3000 Leuven)!

Expoziţia cuprinde fotografii din prima presă sportivă de pe teritoriul României și fotografii inedite din portofoliul celor mai mari fotografi montani din Transilvania antebelică (K. Muschalek, H. Lehmann, A. Adler).

Textele, selectate din documentația proiectului, prezintă începuturile popularizării sporturilor de iarnă în Transilvania și Vechiul Regat.

Alte articole:   Încă o zi cu temperaturi extreme. Cod roşu de caniculă, în judeţul Braşov

De asemenea, este prezentat începutul romantic al Casei Reuniunii de Patinaj din Brașov (Olimpia), viitoarea gazdă pentru Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan!

Curatorul expoziției: Nicolae Pepene, managerul Muzeului Județean de Istorie Brașov.

Organizatori: Muzeul Judetean de Istorie Brasov și Ambasada României în Regatul Belgiei.

Parteneri: Consiliul Județean Brașov și ADR-Vlaanderen.

Expoziția este înscrisă în agenda de evenimente a Muzeului Județean de Istorie Brașov care pregătesc momentul lansării secției muzeale „Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan”, un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021, în cadrul Programului RO – CULTURA, apelul privind „Susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate”.

Primul muzeu din România dedicat istoriei sportului și turismului montan va fi deschis la Brașov

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Analize medicale gratuite pentru locuitorii din Vama Buzăului

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate