Razie cu filtre rutiere în piața de en gros. Tone de produse agroalimentare, confiscate

Razie cu filtre rutiere în piața de en gros. Tone de produse agroalimentare, confiscate

Vineri dimineața, polițiștii de investigare a criminalității economice din Brașov au acționat pe linia combaterii comerțului ilegal de produse agroalimentare de sezon și evaziunii fiscale, în piața de en gros de la ieșire din oraș.

Acțiunea s-a desfășurat simultan atât în piață, cât și prin filtre rutiere pe căile de acces spre/dinspre piață, în echipe cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov, pentru identificarea comercianților ce desfășoară acte de comerț cu încălcarea prevederilor legale dar și pentru depistarea in trafic a celor ce au achiziționat și transporta mărfuri fără documente legale de proveniență.

Polițiștii au verificat 72 de persoane fizice și juridice, iar în trafic au controlat peste 60 de mijloace de transport.

Alte articole:   Pensiile se vor majora de două ori în 2024. Klaus Iohannis a promulgat noua Lege a pensiilor

În urma controalelor efectuate, în doar câteva ore, polițiștii, au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale însumând 70.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscate 1,5 tone de produse agroalimentare și 400 de litri de băuturi carbogazoase (apă minerală și sucuri), potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Brașov, agent șef Gabriela Dinu.

Amenzile au fost date conform prevederilor legale privind măsurile de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, circulația pe drumurile publice, protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Foto: IJP Brasov

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate