Nu ratați Târgul Regional pentru Artizanat și Meșteșuguri

Nu ratați Târgul Regional pentru Artizanat și Meșteșuguri

artizanat mestesugarBrașovenii mai au doar câteva ore la dispoziție ptrnu a cumpăra un cadou cu mult gust sau doar pentru a-și bucura pur și simplu ochii cu arta populară autentică. Doar până astăzi mai este deschis la International Trade Center, Târgul Regional  pentru Artizanat şi Meşteşuguri.

De miercuri începând, de la deschiderea oficială, în prezența secretarului de stat de la IMM-uri, câteva sute de vizitatori au trecut deja pragul târului. Cei 26 de expozanți se pot declara mulțumiți de aceste câteva zile. Au vândut mare parte din produsele cu care au venit la Brașov, iar câțiva au fost nevoiți să apeleze la rude să le mai aducă de acasă. Au fost și expozanți care nu s-au oprit din lucru nici în perioada desfășurării evenimentului. În acest fel au și putut fi văzuți în plin proces de creație de către cei care s-au oprit la standul lor. Unii au putut chiar să primească comenzi de produse personalizate conform dorințelor clientului. Este și motivul pentru care târgul poate fi declarat un succes pentru cei care au venit îmbrăcați în straie populare. Nu au avut de plătit nici măcar drumul până la Brașov, mai ales cei veniți din alte colțuri mai îndepărtate ale țării decât împrejurimile orașului. Pentru ultima zi de târg, artizanii, transformați și în comercianți au pregătit produse la fel de frumoase ca și în zilele precedente. În plus, câțiva și-au declarat deja intenția de a reduce prețurile.

„Scopul Programului Naţional pentru Susţinerea Meşteşugurilor şi Artizanatului, implementat  de către Departamentul pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, a fost atins, cel puțin prin expoziția de la Brașov, dar din câte știu și prin toate celelalte organizate până acum în alte regiuni. Practic s-a dorit de la bun început susținerea micilor meșteșugari și artizani în promovarea produselor proprii, conservarea tradițiilor autohtone şi stimularea creării de produse tradiționale”, a declarat Florin Luca, șeful Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Braşov.  Acesta afirmă că a avut plăcuta surpriză să vadă personalități ale orașului care au venit special la acest eveniment și care au și făcut câteva cumpărături de acolo. Așa cum declara unul dintre ei, nu ai cum să greșești dacă îți împodobești casa cu ceva autentic, și nici dacă faci un astfel de cadou.

Chiar și măcar ca o plimbare, vizita la Târgul Regional  pentru Artizanat şi Meşteşuguri de la ITC rămâne o alternativă mult mai plăcută decât clasicele plimbări prin malluri sau mersul la cumpărături la hypermarket.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate