Marian Rasaliu, candidatul PSD la preşedinţia Consiliului Judeţean a subliniat faptul că este nevoie de o schimbare în administraţia braşoveană.
„Luptăm pentru un judeţ dezvoltat la nivelul infrastructurii şi sănătăţii. Pentru un judeţ în care educaţia să fie un pilon important în fiecare localitate pentru că braşovenii au dreptul la servicii de cea mai bună calitate. Ca preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov voi avea dialog și parteneriat transpartinic cu toți consilierii județeni, cu instituțiile și organizațiile locale sau centrale, publice sau nonguvernamentale, pentru a nu rata nicio oportunitate pentru județul Brașov. Voi susţine iniţiativele legislative care sunt necesare pentru a permite implicarea administrației locale în rezolvarea problemelor din județ. În acelaşi timp, vom avea o participare activă în structurile parteneriale și de decizie ale Regiunii Centru pentru a mă asigura că proiectele județului Brașov sunt cuprinse și prioritizate în portofoliul de proiecte finanțate la nivel regional prin Programele dedicate, în special cele cu fonduri UE. Mai mult decât atât vom genera parteneriate cu toate toate comunitățile locale, primării, asociații de dezvoltare intercomunitară funcționale în județ, Grupuri de Acțiune Locală, în promovarea deciziilor și soluțiilor care le afectează”.
Roxana Mînzatu, deputat PSD Braşov : „Din momentul în care ajungi în această funcţie trebuie să ai capacitatea să dialoghezi, să discuţi, să găseşti cele mai bune solţii. Iar Marian Rasaliu a dovedit că are aceste calităţi şi pot spune că acest mod de lucru este cel câştigător pentru judeţul Braşov. Suntem singurul partid care vine în program cu componente sociale foarte importante. Da, aeroportul, spitalul sunt investiţii importante, dar şi abandonul şcolar, transportul de persoane, accesul la educaţie, zonele rămase în urmă pe care nimeni nu le bagă în seamă, copii din centrele de plasament, serviciile pentru vârstnic, sunt atribuţii ale Consiliului Judeţean pe care nu le veţi neglija. Braşovenilor le spun să aibă încredere în această echipă, este echipa care poate să aducă Braşovului acea şansă la dezvoltare uniformă.”
Răzvan Popa, fost europarlamentar : „Am reprezentat interesele românilor şi ale brașovenilor în cele mai înalte foruri europene. Am promovat şi susţinut județul Braşov în Parlamentul European. Îmi pun toată experienţa în sprijinul braşovenilor. Nimeni nu trebuie lăsat în urma! Ne propunem o abordare constructivă şi pozitivă a campaniei electorale, dar în egală măsură le vom arăta braşovenilor cum administraţia libeală a adus judeţul în pragul falimentului. Sunt câteva puncte importante pe care dorim să le atingem. Redimensionarea reţelei de canalizare, mai ales în Municipiul Braşov, în aşa fel încât să nu se mai inunde jumătate de Braşov la fiecare ploaie. Înfiinţarea de incubatoare de afaceri în zonele Rupea, Făgăraş şi Zărneşti pentru o dezvoltare economică menită să reducă decalajele. Dar şi implementarea conceptului de marketing de destinaţie pentru judeţul Braşov. Un alt element care poate stimula şi revigora turismul este introducerea abonamentului unic la toate obiectivele turistice şi istorice din judeţ ce poate fi achiziţionat din orice unitate de cazare”
Ariana Bucur, fost inspector şcolar general: „Consiliul Judeţean are atribuţii în domeniul educaţional, privind consilierea elevilor din unităţile de învăţământ. EDUCAȚIA, pentru formarea unor tineri încrezători în forțele proprii, capabili să ducă o viață sigură, sănătoasă și împlinită, trebuie să acorde o importanță deosebită dezvoltării personale a fiecărui copil, pe tot parcursul școlarității. Realizarea acestui obiectiv pe termen lung, în conformitate cu atribuțiile CJ, presupune sprijinirea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Braşov pentru achiziţionarea unuor baterii de teste omologate, în vederea evaluării psihologice, comportamentale, cognitive şi aptitudinale, pentru fiecare elev din sistemul de educaţie braşovean. Dotarea unităţilor şcolare din învăţământul de masă, care şcolarizează elevii cu cerinţe educaţionale speciale pentru a asigura o educaţie incluzivă adecvată. Îmi doresc crearea unei filiale a Centrului Judeţean de Excelenţă Braşov în Ţara Făgăraşului, pentru a asigura acccesul la pregatire suplimentară copiilor capabili de înalta performanţă.”
Aurora Dragoman: „Sunt una din vocile celor care cred în România și în viitorul ei. Consiliul Judeţean este una dintre structurile care pot şi trebuie să dezvolte programe pentru seniori. Vom promova două programe pentru seniorii judeţului Braşov. O linie de finanţare dedicată sprijinirii serviciilor pentru seniori (serivcii sociale, de sănătate, socializare) mai ales pentru cei din zonele defavorizate ale judeţului.nCel de-l doilea proiect se referă la prevenirea izolării sau a instituţionalizării persoanelor în vârstă. Proiectul prevede servicii de tip call center de urgenţă şi dotarea cu dispozitive electronice e persoanelor în vârstă identificate ca locuind singure sau cu dizabilităţi”.