Rasaliu: Aeroportul nu este al unui partid sau al unui om politic, ci al brașovenilor pentru brașoveni

Rasaliu: Aeroportul nu este al unui partid sau al unui om politic, ci al brașovenilor pentru brașoveni

Președintele executiv al PSD Brașov, Marian Rasaliu (fost prefect și actual adminstrator public al orașului Zărnești) a susținut o conferință de presă online.

Iată principalele declarații:

„Proiectul pentru noul spital regional al Brasovului, după schimbarea guvernării a fost înmormântat de actuala guvernare, deși această chestiune legată de sănătate ar trebui să fi mai actuală ca oricând. Vedem în toate lunile în care am fost copleșiți informațional de această pandemie, și nu numai, că au fost UAT-uri în județul Brașov în care s-a lucrat non-stop. Și la Zărnești, unde sunt administrator public, unde nu se puteau face în mod normal multe lucrări, s- aavansat masiv: sunt trotuare, străzi asfaltate, s-a avansat foarte mult la Baza Sportivă și noua stație de epurare, proiect foarte important pentru localitățile din jurul orașului”.

„În principiu, noua guveranre ar trebui să se axeze pe proiecte de mari investiții, pentru că numai astfel putem ieși din această criză economică. Trecem de covid și ne adâncim într-o criză economică din care sper să nu ieșim foarte greu”.

„Candidez la funția de președinte al Consiliului Județean și mă bazez pe 5 elemente foarte importante. Ma interesează infrastructura judetului Brasov, rutiera și nu numai”.

„Aeroportul, un obiectiv foarte important, care este produsul întregii clase politice din Brașov, nu al unui om. Parlamentarii de Brașov, indiferent de apartenența politică au susținut acest proiect la solicitarea mea încă de la instalarea mea în funcția de prefect. Această investiție nu este a unui partid sau a unui om politic, ci al brașovenilor pentru brașoveni. La fel și Spitalul regional din Brașov”.

„Mă preocupă construirea de grădinițe și de școli, dar și reabilitarea celor existente, astfel încât cei care vin la cursuri să aibă condiții excepționale. Copiii să meargă cu bucurie la șocală și la creșă, iar părinții să fie siguri că, pe perioada cât copii stau acolo, sunt în siguranță, iar cadrele didactice își vor face datoria în condiții civilizate”.

„Chiar dacă sunt membru al unui partid de stânga, nu trebuie să uităm de motorul economiei, mediul de afaceri, clasa de business. Trebuie rapid o susținere din partea statului, mai ales în perioada aceast grea, dificilă, când totul s-a blocat. Susținerea mediului de afaceri trebuie să fie o realitate”.

„Un singur partid nu va putea să facă lucruri mărețe într-un județ ca Brașovul, iar cum politica este arta compromisului, partidele trebuie să facă un compromis politic pentru obiectivele importante de investiții ale județului Brașov”.

„Mie îmi pasă și voi face în așa fel ca în postura de președinte de Consiliu Județean să fac ceea ce am făcut ca prefect în 2 ani și jumătate – performanță. Activitatea Prefecturii Brașov a ajuns de pe locul 40 național pe locul 2. Din păcate, acum asistăm la o contraperformanță. Brașovul este pe locul 3 la numărul de persoane infectate cu Covid. Lipsa transparenței de la conducerea Prefecturii, coroborată cu lipsa de profesionalism a celor care trebuie să sprijine cadrele medicale, de la nivelul CJ și Prefecturii, ne-a adus în situația tristă de a fi pe locul 3 în privința infectării cu Covid”.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate