Un pui de urs rănit de tren în Valea Jiului, operat de urgență în Rezervaţia de la Zărneşti

Un pui de urs rănit de tren în Valea Jiului, operat de urgență în Rezervaţia de la Zărneşti

Un pui de urs, în vârstă de un an şi patru luni, care a fost rănit de tren în Valea Jiului, a fost adus în Rezervaţia de la Zărneşti unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, în noaptea de miercuri spre joi, fiindu-i amputat piciorul stâng.

„Operaţia a durat trei ore şi a fost făcută de urgenţă de medicul coordonator al Asociaţiei Milioane de Prieteni Braşov pentru a nu se extinde infecţia în tot organismul. Aceasta s-a desfăşurat în cabinetul medical din Rezervaţia «Libearty» de la Zărneşti. I s-a amputat piciorul stânga spate, acesta fiind suprainfectat, cu viermi şi larve de muşte. Următoarele zile sunt critice pentru animal”, a precizat reprezentantul Asociaţiei Milioane de Prieteni Braşov, Paula Ciotloş.

Alte articole:   Duminica Floriilor

Puiul de urs a fost găsit într-un tunel de tren care trece printr-un parc naţional din zona Văii Jiului. După ce au fost obţinute toate aprobările, acesta a fost anesteziat şi transportat la Zărneşti cu o maşină personală. În jurul orei 1.30, după ce ursul a ajuns în Rezervaţie, a început intervenţia chirurgicală.

Foto: AMP

Distribuie dacă îți place!