Rafila: Ne pregătim pentru un număr de cazuri COVID ceva mai mare la secţiile de ATI 

Rafila: Ne pregătim pentru un număr de cazuri COVID ceva mai mare la secţiile de ATI 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că se aşteaptă la o creştere a numărului cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2. 

Ministrul Rafilă a precizat că se așteaptă ca și numărului de pacienți internați în spitale la terapie intensivă să fie ceva mai mare. 

„Este o evoluţie care este preocupantă pentru Ministerul Sănătăţii, pentru autorităţile de sănătate publică. Ne pregătim pentru un număr de cazuri (COVID-19 – n.r) ceva mai mare la secţiile de ATI. Din fericire, numărul de paturi ocupate nu depăşeşte 15%, paturi de COVID-19, şi 12% pentru paturile ATI. Asta nu înseamnă că nu trebuie să dezvoltăm serviciile ambulatorii, încât să putem să asigurăm şi tratamentul ambulatoriu celor care au nevoie nu doar tratament spitalicesc”, a spus ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres. 

Alexandru Rafila a explicat că trebuie luate „măsuri decente, de prevenţie, recomandate, individuale care au şi efect asupra comunităţii”. 

Alte articole:   Ziua Muncii. În ultimii 25 de ani, fabricile din România au pierdut aproape 500.000 de angajaţi

Joi, România a raportat peste 9.300 de cazuri de COVID. Numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.709. La ATI sunt internate 253 de persoane, cu 20 mai multe față de ziua anterioară.

Potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brașov, joi în județul Brașov au fost raportate 392 de cazuri. 

Un număr de 178 pacienți sunt internați în spitale. Dintre acestea 11 persoane internate la ATI.

Amintim că ministrul Sănătății a sus că în România nu va mai avea loc un lockdown şi nu vor mai fi impuse restricţii, chiar dacă numărul cazurilor de COVID-19 din ultimele zile este în creştere.

Alte articole:   VIDEO Unul dintre inculpaţii în cazul uciderii omului de afaceri din Sibiu Adrian Kreiner, adus în ţară

Alexandru Rafila a anunţat marţi că, în perioada următoare, vor fi deschise centre de vaccinare în unităţi sanitare. Aceasta fiind o măsură de pregătire a campaniei de vaccinare anti-COVID din toamnă.

https://newsbv.ro/2022/07/28/alexandru-rafila-nu-cred-in-niciun-fel-ca-vom-mai-ajunge-in-situatia-unui-lockdown-in-romania/

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate