Arafat: Urmează două luni dificile.Vaccinarea antigripală este extrem de importantă

Arafat: Urmează două luni dificile.Vaccinarea antigripală este extrem de importantă

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, vineri seara, la Digi 24, că vor urma două luni „dificile” în ceea ce priveşte infectările cu noul coronavirus, notează Agerpres.

Raed Arafat a atras atenţia cu privire la faptul că vom avea o situaţie „destul de serioasă” când infectările cu noul coronavirus se vor suprapune cu gripa sezonieră şi a făcut apel la populaţie să se vaccineze antigripal şi să nu mai ţină cont de cei care contestă vaccinul.

„Sunt persoane care vor avea poate ambele infecţii simultan, sunt persoane care vor avea numai una sau numai alta şi persoanele vulnerabile, din păcate, sunt vulnerabile pentru amândouă. Persoanele vârstnice, persoanele cu comorbidităţi sunt vulnerabile şi pentru gripă şi pentru COVID. Vaccinarea este extrem de importantă şi de data asta trebuie ca oamenii să înţeleagă măcar acum să nu mai asculte de atacurile împotrivă şi să se vaccineze. Au o şansă mult mai bună să scape măcar de riscul acesta al gripei sezoniere sau să-l atenueze, pentru că vaccinarea nu garantează că nu vei face deloc, dar poate ajuta ca dacă faci (gripă – n.r.) să fie mai uşor impactul bolii respective asupra organismului”, a afirmat Raed Arafat la Digi 24.

Oficialul a subliniat necesitatea ca populaţia să respecte măsurile privind purtarea măştilor şi păstrarea distanţei, pentru a limita răspândirea SARS-CoV-2.

Alte articole:   Ministrul Educaţiei anunţă măsuri speciale la examenul de titularizare, în contextul caniculei

Raed Arafat a mai atras atenția persoanelor, mai ales celor din grupele de risc, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, pentru a evita riscul de a avea şi coronavirus şi gripă.

Foto: George Călin/ Inquam Photos/

https://newsbv.ro/2020/08/03/raed-arafat-oamenii-trebuie-vaccineze-impotriva-gripei-sezoniere-altfel-putea-trezim-cu-fenomenul-covid-flu/
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate