Radu Zărnescu, pe podium în concursul profesional The first World King Chefs Cooking Competition

Radu Zărnescu, pe podium în concursul profesional The first World King Chefs Cooking Competition

Președintele Euro-Toques România, Chef Radu Zărnescu, a câștigat locul al III-lea la nivel mondial în concursul profesional The first World King Chefs Cooking Competition – 9th Culinary Artists International Competition din cadrul forumului G20.

Evenimentul a fost organizat anul acesta de către China împreună cu Japonia și găzduit de către Prefectura Hyogo pe Awaji Island, vatra culturală și culinară a insulelor Nipone.

Manifestarea de pe insula Awaji a cuprins și evenimentul World Eatology Forum, în cadrul căruia s-a semnat documentul internațional Awaji Island Declaration -Taste the Future, invitat special fiind dr. Iulia Drăguț, președintele Asociației Culturale Euro Est Alternativ din România, care a susținut lucrarea „Tradițional Cuisine as a Foundation for Sustainable Tourism”, publicată în cartea de specialitate Eatology Study de către Beijing Eatology Research Institute în China.

Pentru a pune în valoare produsele locale, Prefectura Hyogo a decis ca desfășurarea evenimentului să fie pe insula Awaji, spațiul în care japonezii au menținut agricultura și zootehnia naturală. Cu trei zile înainte de competiția culinară internațională, Radu Zărnescu a avut ocazia să testeze ingredientele locale, în special celebra carne de vită japoneză Wagyu, cu certificare clasificată Kobe, cea mai fragedă și gustoasă specialitate de carne de pe mapamond.

Alte articole:   Candidații AUR pentru alegerile europarlamentare vin în Brașov

În cadrul concursului a fost invitat câte un singur Master Chef din fiecare stat membru al G20, iar reprezentantul României a avut statutul de invitat special. Tematica competiției a fost gătirea unui preparat de bază cu ingrediente locale, fiind posibilă utilizarea a maxim trei condimente aduse de acasă.

În cadrul semifinalei, Chef Radu Zărnescu s-a clasat pe locul 1 din cele 4 acordate pentru marea finală, care s-a desfășurat la cel mai modern complex turistic, Hello Kity Smile de pe insula Awaji. În batalia finală, Chef Radu Zărnescu s-a clasat pe locul al 3-lea la nivel mondial, împreună cu reprezentantul Rusiei, după reprezentantul Coreei de Sud situat pe locul 1 și reprezentantul Canadei pe locul 2.

Preparatul de bază gătit a conținut carne de vită Kobe, ciuperci brune, ceapă albă, alune și fistic, vin roșu, trufe, usturoi, aluat de clătite, petale de trandafir uscate și spumă moleculară de cireșe negre.

Alte articole:   Programul Camerei de Gardă de la Spitalul Municipal Săcele se reduce temporar

Separat de concurs, Chef Radu Zarnescu a fost invitat de catre cel mai titrat bucatar de pe insula Awaji, Chef Hal Yamashita, să gătească carne de vită Kobe la Welcome Gala Dinner oferită invitaților din cadrul evenimentului G20- World Eatology Forum, iar în ultima zi a realizat o demonstrație practică cu antricot de vită Wagyu, trufe de Transilvania și condimente din Macao, China, moment în care a fost însoțit de Miss Japonia 2019 și reprezentanții celei mai mari companii de sare din Munții Himalaya!

După ultimele studii realizate de către operatorii din sectorul turistic chinezesc (Hong Kong, Macao, Taiwan, Sanghai, Beijing), Japonia deține cele mai calitative ingrediente naturale pentru Restaurantele de Lux din Asia și zona Pacificului. Carnea de vită Wagyu, certificată Kobe, cu calificativele de înaltă calitate privind gradul de marmorare cu fibre de grasime a texturii A și B sunt păstrate numai pentru consumul intern japonez, ea ajungand și la 1.000 dolari americani pentru 1 kg, iar următoarele calificative se exportă doar în USA (în jur de 350.000 tone anual) și în Hong Kong (în jur de 250.000 tone anual).

Alte articole:   S-a stins o îndrăgită profesoară din Brașov. A predat șaguniștilor

Radu Zărnescu alături de Iulia Drăguț sunt promotori ai bucătăriei tradiționale românești și se implică activ în formarea tinerilor bucătari. Ei au organizat la Brașov anii trecuți concursuri internaționale profesionale, cum ar fi „Vegetarian Grand Prix” sau „East European Culinary Cup”, la Lux Divina. Unul dintre programele de promovare a tradițiilor în rândul tinerilor este „Culinariada”, fiind realizate două astfel de prezentări la Liceul Tehnologic din Râșnov.

CITEȘTE ȘI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate