Potrivit unei cercetări realizate de platforma Storia.ro în colaborare cu agenţia de cercetare D&D Research, asupra calităţii aerului din oraşe şi cartiere, Brașovul se află pe locul întâi, cu două cartiere
Agenţia de cercetare D&D Research a analizat percepţia cetăţenilor asupra calităţii aerului din oraşele şi cartierele în care locuiesc. Astfel, Ploieşti, Călăraşi şi Bucureşti au fost desemnate oraşele cu cea mai scăzută calitate a aerului din România.
În schimb, Braşovul, alături de Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe, sunt evaluate ca oraşele cu cea mai bună calitate a aerului din România. Râmnicu-Vâlcea, Piatra-Neamţ, Sibiu, Cluj-Napoca, Piteşti, Slobozia şi Botoşani sunt următoarele în clasament.
Cartierele desemnate că având cea mai scăzută calitate a aerului din România sunt Mihai Bravu din Ploieşti, Mureşeni din Târgu Mureş şi Gară din Slatina.
În Braşov, cartierele evaluate de localnici ca având cea mai bună calitate a aerului sunt Răcădău şi Noua pe primele două poziţii în topul naţional al cartierelor cu un aer pur, urmate de Avantgarden, Braşovul Vechi, Centrul Istoric şi Astra.
În schimb, cartierele votate de locuitorii Braşovului ca având cea mai scăzută calitate a aerului sunt Calea Bucureşti, 13 Decembrie, Gării şi Triaj.
La nivel de regiuni istorice, Transilvania a fost desemnată de peste 40.000 de români ca având cea mai bună calitate a aerului, pe când Bucureşti-Ilfov se află pe ultimul loc, cu cea mai scăzută calitate a aerului din România.