R. Moldova şi Bulgaria, în zona roşie, Germania şi Franţa trec în zona verde. Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată

R. Moldova şi Bulgaria, în zona roşie, Germania şi Franţa trec în zona verde. Lista țărilor cu risc epidemiologic, actualizată

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat în ședința de joi, 30 septembrie, Hotărârea numărul 77 pentru actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Potrivit listei actualizate, în urma creșterii incidenței cazurilor de SARS-CoV2, Bulgaria și Republica Moldova intră, începând de duminică în lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, iar în urma scăderii ratei de infectare Germania şi Franţa trec în zona verde.

Principalele modificări:

în zona roșie au intrat: România, Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus și Groenlanda;

în zona galbenă au intrat:

  • din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Austria, Elveția, Gibraltar, Iran, Maldive și Bahamas;
  • din zona verde, în urma creșterii incidenței:Ucraina, Insulele Feroe și Leshoto;
Alte articole:   Foştii şefi ai SRI Florian Codlea şi Dumitru Dumbravă, sub control judiciar pe cauţiune. Cei doi, acuzați de trafic de influență și spălare de bani

în zona verde au intrat: Olanda, Germania, Franța, San Marino, Liechtenstein, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, Honduras, Kosovo și Capul Verde.

De asemenea, se modifică HCNSU 43 din 01.07.2021 prin includerea excepției de la măsura carantinei pentru conducătorii autovehiculelor de transport marfă precum și cei care asigură transport de persoane, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în condițiile deplasării în scop profesional, relatează Digi24.

„Conducătorii autovehiculelor cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă, precum şi conducătorii autovehiculelor prevăzute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, care asigură transport de persoane, se exceptează de la măsura carantinei (…) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, iar deplasarea se realizează doar în scop profesional”, se arată în hotărârea CNSU.

Noua listă intră în vigoare începând cu data de 3 octombrie, la ora 00:00.

Alte articole:   DigCompRo: Sute de mii de români vor dobândi competențe digitale de bază

Lista completă a țărilor cu risc epidemiologic poate fi consultată AICI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate