PSD își vede visul cu ochii pe mâna USR: brazi împodobiți în toate cartierele, de Crăciun

PSD își vede visul cu ochii pe mâna USR: brazi împodobiți în toate cartierele, de Crăciun

După ce anul trecut primarul Allen Coliban a decis că doar în trei cartiere, unde a obținut scor electoral bun, merită să fie organizate focuri de artificii, în perioada sărbătorilor de iarnă, în acest sezon Brașovul va fi împodobit și în cartiere, lucru cerut de reprezentanții PSD de câțiva ani.

Astfel, Primăria Braşov pregăteşte, în premieră, 10 brazi de Crăciun şi pentru cartierele oraşului, pe lângă cei trei din centru (Piața Sfatului, Piața Sf. Ioan și Piața Unirii). Bugetul alocat în acest sens fiind de 1,2 milioane de lei, mai redus decât din 2019, an de dinaintea pandemiei, când sărbătorile nu au fost atât de „sărăcăcioase” ca în 2020, şi când aceste costuri s-au ridicat la 1,6 milioane de lei, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu într-o conferință de presă.

De asemenea, vor i amplsate 30 de căsuţe, în zona centrală şi în câteva locuri din cartiere, cu produse tradiţionale şi opt camionete care vor vinde mâncare şi băuturi în Piaţa Brassai.

Conform viceprimarului, şi iluminatul festiv, care va fi „în culori calde”, va fi extins în acest an, urmând să fie iluminate nu doar străzi din zona centrului istoric, ci din întreaga zonă centrală a oraşului.

Flavia Boghiu a menţionat că instalaţiile de iluminat festiv nu aparţin municipalităţii, ci sunt furnizate de o firmă, care prestează, în baza unui contract, de mai mulţi ani, acest serviciu Primăriei.

Totodată, viceprimarul braşovean a precizat că procedurile de selecţie a producătorilor de produse alimentare şi meşteşugăreşti care vor vinde în căsuţele puse la dispoziţie de Primărie, precum şi a celor cu foodtruck-uri a fost demarată miercuri, urmând să fie punctaţi în plus comercianţii la care se poate plăti cu cardul şi care au experienţă în participarea la astfel de evenimente, fiind, de asemenea, preferaţi producătorii din zona Braşovului.

Anul acesta, la Braşov, iluminatul festiv ar urma să fie funcţional de pe 29 noiembrie şi până în 9 ianuarie 2022.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   VIDEO Piețele Astra, Dacia și Tractorul, controlate de polițiști. Amenzi de peste 83.000 de lei

Anunţuri mică publicitate