Protest în toată țara! Angajații din industria ospitalității ies în stradă

Protest în toată țara! Angajații din industria ospitalității ies în stradă

Se anunță un protest de amploare în toata țara. Angajații HoReCa vor protesta miercuri, în fața localurilor, în semn de nemulțumire față de măsurile impuse de Guvern ca răspuns la epidemia COVID-19.

Patronii de hoteluri și restaurante, reuniți în organizația HORA, anunță un protest pentru miercuri seară. Ei vor să suspende activitatea în localuri între orele 17.00- 18.00.

Patronatele critică restricțiile ce vizează industria HoReCa. Angajații vor afișa pancarte cu mesaje de protest la adresa guvernanților.

„Miercuri, între orele 17:00 şi 18:00 întrerupem vânzarea şi ne poziţionăm în faţa restaurantelor şi a teraselor cu pancarte însoţite de mesaje ferme, prin care ne exprimăm, paşnic (…), nemulţumirea” faţă de măsurile restrictive luate de autorități, au transmis reprezentanții HORA.

În acest fel cei din industria HoReCa își doresc să atragă atenția Guvernului și să ceară redeschiderea restaurantelor în interior. La protest vor participa atât angajații cât și partenerii industriei.

Alte articole:   Alexandru Rafila: Părinţii au responsabilitatea să îşi protejeze copiii prin vaccinări

Reprezentanții HORA și HoReCa susțin că industria ospitalității e în pragul de a ajunge la ATI. S-au pierdut zeci de milioane de euro în lunile în care restaurantele au fost închise, iar angajații din industrie spun că în acest moment România e singura țară din Europa care nu permite restaurantelor să funcționeze în interior, iar în acest context, când temperaturile vor scădea, proprietarii vor fi nevoiți să își închidă total business-urile și peste 400.000 de angajați, respectiv 10% din totalul celor care lucrează în mediul privat din România, își vor pierde locurile de muncă.

Patronii subliniază că industria opsitalității a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu aproximativ 70% anul acesta față de primele șase luni din 2019.

Alte articole:   FOTO Salvamont Victoria, dotat cu un UTV modern

Miercuri va fi primul protest al angajaților din HoReCa dintr-un șir care se anunță în următoarea perioadă.

Distribuie dacă îți place!