Proiectul de plafonare a prețului RCA, retras de pe ordinea de zi a ședinței de Guvern

Proiectul de plafonare a prețului RCA, retras de pe ordinea de zi a ședinței de Guvern

Proiectul de Hotărâre de Guvern privind plafonarea prețului RCA, pregătit pe fondul colapsului Euroins, urma să fie discutat și aprobat în ședința de guvern de astăzi, dar a fost retras, a informat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

În privința proiectului de plafonare a prețului RCA pregătit la propunerea Autorității de Supraveghere Financiară, acesta nu figurează pe ordinea de zi, deoarece a fost retras de ASF”, a spus Dan Cărbunaru.

Amintim, Ministerul Finanțelor a propus, într-un proiect de hotărâre de Guvern, înghețarea timp de șase luni a tarifelor RCA, la nivelul celor aplicate în martie 2022, pentru a preveni scumpiri ale polițelor după insolvența Euroins, în contextul în care deja în ultimii doi ani a avut loc o scumpire de 98% pentru asigurați persoane fizice, respectiv de 104% pentru asigurați persoane juridice.

Alte articole:   Organe pentru transplant, transportate din Bulgaria în România cu un avion SMURD, în mai puţin de o oră

Jucătorii din piață au criticat acest proiect. Plafonarea tarifelor RCA încalcă legislația europeană, o astfel de măsură fiind aplicată și în anul 2016, iar atunci mediul concurențial a fost grav afectat și România a intrat în infringement, au transmis, joi, într-un comunicat de presă, reprezentanții companiilor de asigurări, respectiv UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, BAAR – Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, și PIAR − Patronatul Industriei Asigurătorilor din România.

Sursa: economedia.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate