Proiectul de cale ferată Brașov – Aeroportul Ghimbav, depus la finanțare prin PNRR

Proiectul de cale ferată Brașov – Aeroportul Ghimbav, depus la finanțare prin PNRR
Consiliul Județean Braşov a aprobat, a începutul acestui an, Protocolul între Județul Brașov și Compania Națională de Căi Ferate „C.F.R.“ pentru implementarea proiectului „Realizare conexiune feroviară cu Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav”.
Proiectul prevede realizarea unei variante de conectare a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav la reţeaua feroviară existentă în zonă, cu linie dublă electrificată, aceasta urmând a se uni la gara din Ghimbav cu magistrala 200 (Braşov – Făgăraş – Sibiu). De asemenea, vor fi amenajate o staţie cu două linii situată în imediata vecinătate a aerogării şi o linie care va deservi zona de cargo de la aeroport.
Valoarea estimativă a proiectului este de 148,62 milioane de euro (fără TVA), iar pentru finanţarea lucrărilor va fi depusă o cerere de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Protest în Piața Victoriei faţă de modul în care se judecă dosarul accidentului de la 2 Mai: ”Justiţia nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului”

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!