Proiectul Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, blocat din lipsa a trei documente eliberate de Primăria Ghimbav

Proiectul Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav, blocat din lipsa a trei documente eliberate de Primăria Ghimbav

Zile trecute, în ședința extraordinară de plen a Consiliul Judeţean Braşov s-a aprobat accesarea unui credit de 155 de milioane de lei, din care vor finanţa lucrările pentru Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav.

Însă, continuarea proiectului este blocat din lipsa unor documente de urbanism eliberate de Primăria Ghimbav, ceea ce duce la întârzierea etapelor de construcție.

Potrivit viceprimarul oraşului Ghimbav, Ionel Fliundra, se așteaptă încă din luna octombrie, semnarea a trei documente absolut necesare proiectului aeroportului Braşov, respectiv noul aviz de oportunitate, avizul pe Planul Urbanistic Zonal (PUZ) actualizat şi certificatul de urbanism pentru lucrările de extindere a suprafeţelor de rulare, însă primarul localităţii încă refuză semnarea lor.

„Ne lovim de aceleaşi probleme cu semnăturile pe unele documente absolut necesare pentru continuarea aeroportului. Din anumite ambiţii, aceste semnături sunt tergiversate la Primăria Ghimbav, în ciuda faptului că la nivelul conducerii PSD nu se mai bagă atâtea strâmbe pentru acest proiect. Dacă primarul din Ghimbav are un motiv întemeiat să refuze semnarea acestor documente, să spună. Deocamdată, însă, dacă are vreo nedumerire, nu ne-o spune, ca să o putem lămuri“, a spus viceprimarul Ionel Fliundra, într-o conferință de presă la sediul PNL Brașov.

El consideră că un motiv pentru care primarul nu eliberează aceste documente ar fi că este nemulţumit de faptul că oraşul Ghimbav, nu mai figurează în proiectul aeroportului, chiar dacă a donat teren pentru acest obiectiv de investiţii.

Alte articole:   VIDEO Mecanic de locomotivă de la Depoul Brașov, premiat de CFR Călători pentru că a evitat o tragedie

Totodată, viceprimarul a precizat că în situaţia în care se va lua în discuţie constituirea unei societăţi comerciale care să se ocupe de aeroport, pe lista acţionarilor, alături de Consiliul Judeţean Braşov şi Primăria Braşov ar trebui să se regăsească şi Oraşul Ghimbav.

„Probabil că supărarea domnului primar este legată de faptul că oraşul Ghimbav nu se găseşte nicăieri în construcţia comercială a viitorului aeroport, dar dacă se va face o societate comercială, sunt convins că ne vom regăsi în aceasta, împreună cu Consiliul Judeţean“, a mai declarat Fliundra.

În prezent, proiectul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav se află în etapa a III-a de dezvoltare, în care urmează să extindă căile de rulare cu platforma de îmbarcare-debarcare şi săile de rulare alfa, va amenaja sistemul de canalizare şi sistemul de iluminat.

Alte articole:   Prima pădure urbană la Victoria. Amplă acţiune de împădurire, astăzi

Începând din acest an, Consiliul Judeţean Brașov, va avea un departament special destinat Aeroportului de la Ghimbav, format din patru angajaţi, cu experiență, care se vor ocupa exclusiv de acest proiect.

Distribuie dacă îți place!