Programul cursurilor în școli ar putea să nu mai înceapă de la ora 8.00

Programul cursurilor în școli ar putea să nu mai înceapă de la ora 8.00

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă noi schimbări în sistemul de educaţie. Cursurile ar putea să nu mai înceapă la ora 8.00, iar tezele vor fi eliminate.   

Sorin Cîmpeanu a declarat că susține posibilitatea ca elevii să înceapă cursurile mai târziu de ora 8.00, pentru a se evita aglomerația din trafic.   

”Din punctul meu de vedere, ca ministru al Învățământului, acest lucru trebuie să fie susținut. Sunt școli în care se învață în două-trei schimburi, din păcate – aici ești obligat, pentru că trebuie să valorifici durata întregii zile, dar acolo unde se îinvață într-un singur schimb, da, acolo școlile au libertatea – și inspectoratele școlare -, iar eu, ca ministru, susțin acest lucru – să își adapteze programul orar. 

Nu uitați însă, că într-o clasă cu 30 de elevi, părinții vor avea așteptări și dorințe diferite. Unii vor vrea să înceapă la 8, la 9 sau la 10. Acest lucru va putea fi decis la nivelul fiecărei școli. Și da, încurajez aceste lucruri”, a explicat ministrul, potrivit stirileprotv.  

În ceea ce privește renunțarea la teze, Cîmpeanu a precizat că acestea și-au pierdut relevanța, însă fiecare profesor va avea libertatea de a organiza orice evaluări, chiar și sub denumirea  de teză, relatează romaniatv.net.

“Tezele și-au pierdut relevanța. Lăsăm libertatea fiecărui cadru didactic să efectueze evaluările periodice, uniform distribuite pe întreg anul școlar”, a spus Cîmpeanu. 

Sorin Cîmpeanu a făcut noi precizări privind încheierea mediilor. 

„S-a indus o idee falsă referitor la posibila obligație de a încheia medii după fiecare dintre cele cinci module de învățare, total fals. Nu vor fi încheiate medii pe fiecare dintre cele cinci module de învățare. Se poate încheia o medie și la finalul celor două module de învățare, ori una ori două, dar în niciun caz cinci medii”, a mai precizat ministrul. 

Ministrul a adus și precizări legate de vacanța “flexibilă” de la finalul modului 3, al cărei interval va putea fi ales de fiecare inspectorat în parte, într-una din săptămânile 2,3 și 4 ale lunii februarie. 

Alte articole:   Un pompier a dispărut în Lacul Siriu. Salvamont Brașov intervine cu un scanner acvatic (FOTO)

Noua structură a anului școlar 2022-2023, propusă de Ministerul Educației: 

  • 5 septembrie – 21 octombrie – modulul 1 
  • 24-30 octombrie – prima vacanta, vacanță de toamnă pentru toți elevii 
  • 31 octombrie – 22 decembrie – modulul 2 
  • 23 decembrie – 8 ianuarie 2023 – a doua vacanta, vacanța de iarnă 
  • 9 ianuarie – februarie – modulul 3 
  • 6-24 februarie (a doua sapt / a treia sau a 4 sapt din februarie) – vacanţă, decizia o ia fiecare Inspectorat scoalar în parte 
  • februarie – 6 aprilie – modulul 4 
  • 8 aprilie – 23 aprilie – vacanța de primăvară 
  • 24 aprilie – 16 iunie – modulul 5 
  • 17 iunie – 4 septembrie – vacanța de vară.
Alte articole:   Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni. Prognoza meteo până la data de 19 mai

Amintim că Ministerul Educației a anunțat că ar putea renunța la semestre/trimestre și le-ar putea înlocui cu 5 module de învățare.

https://newsbv.ro/2022/03/30/ministerul-educatiei-ar-putea-renunta-la-semestre-trimestre-si-le-ar-putea-inlocui-cu-5-module-de-invatare-urmeaza-discutii-pe-evaluare-printre-propuneri-este-si-renuntarea-la-teze/

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate

De top în Brașov