Profesorul de sport are un rol important pentru cluburile de handbal din Brașov, în opinia Marianei Tîrcă

Profesorul de sport are un rol important pentru cluburile de handbal din Brașov, în opinia Marianei Tîrcă

Împreună cu directorul tehnic al handbalului de la clubul sportiv Transilvania Brașov, Mariana Tîrcă am abordat un subiect important pentru sectorul de copii și juniori de la nivel local. Pentru că acolo, în handbalul școlar, cluburile brașovene de profil își pot culege vlăstarii care, mai târziu, vor da roadele ce i se cuvin unei investiții de durată, însă cu certe câștiguri.

„Îmi aduc aminte de Daciada. Din păcate, astăzi competițiile care se fac la nivel școlar, ONSS-urile cum se numesc (n.r. – Olimpiada Națională a Sportului Școlar), nu mai au relevanța de altădată. S-a dat libertatea asta să joace și sportivii legitimați în echipele școlilor. Aici este o mare pierdere. Profesorul de educație fizică și sport cu specializarea handbal ar putea ca la școala unde lucrează, să se axeze pa handbal, să facă o echipă a școlii din elevii care nu practică acest sport în cadrul unui club”, avertizează experimentata antrenoare.

Handbalul școlar trebuie să aducă elemente noi pentru cluburi

Punctează cu regret, oarecum, fiind cunoscută pentru patriotismul pe care îl promovează de-o viață. „E mult mai comod, suntem o nație care nu prea ne place munca. Eu sunt cu munca și de asta spun fără nicio reținere toate aspectela astea, cu toate că știu că deranjez foarte multă lume”, își recunoaște severitatea.

„De ce să nu încerc eu la clasă, la ora de sport să-l învăț ceva pe copil, pentru că în primul rând îl ajut pe el. Nu se mai pune accent atât de mare pe educația fizică din școli. Noi în pauza mare, în recreeația mare, ne adunau, ne aliniau pe toți în curtea școlii și făceam gimnastică. Deci, era un interes pentru dezvoltarea noastră. Acum nu mai există niciun interes.

Aaa, e simplu: am de la clubul Corona două-trei fete, de la Transilvania am două-trei fete, am două-trei fete de la Kids Tâmpa și am încropit de-o echipă acolo. Ar trebui să existe interesul ăsta, să mai caute, să aducă spre cluburi copii din exteriorul circuitului nostru, pentru ca aria de selecție să fie mult mai mare. Ea este foarte restrânsă și de asta nu avem suficiente elemente pe care să le selectăm”, a analizat Mariana Tîrcă în emisiunea „Vocile Sportului cu Silviu Prescornițoiu”, pe care o găsiți aici.

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate