Profesorii brașoveni protestează în fața Prefecturii (VIDEO)

Profesorii brașoveni protestează în fața Prefecturii (VIDEO)

Greva generală a profesorilor și angajaților din Educație continuă și luni.

La Brașov, sute de profesori s-au adunat în fața Prefecturii pentru a-și striga nemulțumirea cu privire la situația financiară actuală din învățământ.

Alături de ei și alți colegi din țară participă la proteste.

„Deja vu, greva continuă

După trei zile de pauză în negocieri, Executivul nu a venit cu o soluție care să ducă la stingerea conflictului din educație. Observăm cum Guvernul, prin purtătorul său de cuvânt, propune aceleași prime/vouchere pe care angajații din învățământ le-au refuzat săptămâna trecută. Nu mai avem prim-ministru, nu mai avem miniștri cu care să negociem? De vineri am așteptat invitația la discuții, însă totul s-a redus la un mesaj transmis într-un briefing de presă susținut de purtătorul de cuvânt al Executivului.

Alte articole:   Miercuri are loc repartizarea computerizată a absolvenţilor clasei a VIII-a

Guvernul României trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas, că încă nu a rezolvat cerința esențială: emiterea unei OUG prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant va fi egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie, prevedere care a fost eliminată din Legea Învăţământului Preuniversitar.

Faptul că Guvernul României refuză să emită un astfel de act normativ, care să garanteze ceea ce a fost eliminat din Legea Învăţământului Preuniversitar și ceea ce s-a convenit în decembrie 2022 cu prim-ministrul Nicolae Ciucă (o grilă de salarizare potrivit căreia salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie, iar salarizarea să țină cont de grade și de vechime) îi face pe angajați să creadă că, de fapt, Executivul nu dorește nici măcar prin noua lege a salarizării să acorde salarii decente în învățământ.

Alte articole:   Se fac înscrieri la Facultatea de Pompieri

Negocierile dintre profesori și Guvern, continuă

Menționăm că, la ultimele negocieri avute cu reprezentanții Guvernului, joi, 25 mai 2023, solicitările noastre au fost clare:

Majorare salarială de 25%, în medie, până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unice;

Emiterea unei OUG prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant este egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie, ceea ce ar însemna că salariile medii ar urma să crească cu 60%.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate