Produse tradiționale, concurs de sculptat dovleci și show automobilistic la Prejmer

Produse tradiționale, concurs de sculptat dovleci și show automobilistic la Prejmer

În acest sfârșit de săptămână (20- 21 octombrie), brașovenii și turiștii sunt invitați la „Zilele Recoltei” la Prejmer , un vechi obicei în comunitatea română şi săsească, din localitate, care care vizează promovarea tradițiilor locale și mai ales, promovarea produselor agro-alimentare locale.

Zeci de producători locali, dar și din alte județe ale țării, vor pune la dispoziţia vizitatorilor produse tradiţionale specifice, experienţe culinare deosebite, pe ritmurile unui spectacol artistic şi muzical de excepţie, susţinut de artişti locali dar şi de artişti invitaţi şi consacraţi.

Și în acest an, în cadrul târgului cu vânzare de produse se va derula concursul de sculptat dovleci „Dovleacul fericit” ajuns la a VIII-a ediție.

Alte articole:   VIDEO Mecanic de locomotivă de la Depoul Brașov, premiat de CFR Călători pentru că a evitat o tragedie

În cadrul evenimentului vor fi și jocuri şi expoziţii pentru copii, piese de teatru, expoziții de animale, un program cultural al elevilor din localitate, precum şi un eveniment automobilistic, care se va desfăşura sâmbătă şi duminică pe străzile din localitatea Prejmer, care îi va avea ca invitați pe Vali Porcișteanu și Călin Manițiu.

Festivalul Zilele Recoltei se va deschide oficial sâmbătă, la ora 12.00 și se va încheia duminică seara, cu un concert susținut de Sava Negrean Brudașcu.

Evenimentul este organizat de Primăria şi Consiliul Local al Comunei Prejmer, în colaborare cu Agenţia Metropolitană Braşov, Asociaţia Crescătorilor de Animale Agro-Zoo Prejmer, Colegiul pentru Agricultură şi Industrie Alimentară  „Ţara Bârsei”Prejmer şi şcolile gimnaziale din Lunca Câlnicului şi Prejmer.

Alte articole:   Protest în Piața Victoriei faţă de modul în care se judecă dosarul accidentului de la 2 Mai: ”Justiţia nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului”

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!