Procedura de înmatriculare a autoturismelor, simplificată

Procedura de înmatriculare a autoturismelor, simplificată

Înmatricularea autovehiculelor se va face mai ușor, după ce Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a simplificat procedura.

Simplificarea procedurii de înmatriculare a autovehiculelor vine în urma publicării în Monitorul Oficial a unui ordin al Ministrului Afacerilor Interne, cu privire la procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberării autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a vehiculelor.

Potrivit acestui ordin, anumite documente vor fi eliberate online, iar dealerii auto vor putea înmatricula mașini în numele clienților.

Astfel, se doreşte furnizarea serviciilor online la operaţiunile de eliberare duplicat certificat de înmatriculare, radiere din oficiu sau păstrare combinaţie număr de înmatriculare.

Ordinul mai prevede posibilitatea înmatriculării unui vehicul nou de către operatorul economic care are ca obiect de activitate vânzarea vehiculelor noi, în numele cumpărătorului, în baza unui contract de mandat încheiat între aceştia.

Alte articole:   VIDEO Echipa „BlueStreamline” a Universităţii Transilvania lansează astăzi Monopostul BS24 cu care va participa la competiţii internaţionale

De asemenea, va avea loc eliminarea unor documente pentru următoarele operaţiuni:

  • duplicat al certificatului de înmatriculare (cartea de identitate a vehiculului)
  • înmatriculare/transcriere (fişa de înmatriculare)
  • instituirea verificării conformităţii plăcilor cu număr de înmatriculare pentru care deţinătorul şi-a exprimat opţiunea de păstrare, cu standardele în vigoare şi calitatea acestora.

În urma publicării documentului, pe 11 august, va avea loc extinderea sferei solicitanţilor care pot beneficia de autorizaţii de circulaţie pentru probe şi clarificarea situaţiei categoriilor de vehicule supuse înregistrării la nivelul primăriei localităţii prin armonizarea cu prevederile actului normativ de rang superior.

Ordinul de ministru mai prevede stabilirea unui flux de autorizare provizorie limitată la cinci zile pentru vehiculele care nu prezintă documente de înmatriculare anterioare – în original, perioadă ce poate fi prelungită până la 90 de zile numai cu obţinerea unei certificări a identităţii de la autoritatea competentă (RAR).

Alte articole:   VIDEO O balenă a răsturnat o barcă de pescuit în largul coastei New Hampshire. Două persoane au căzut peste bord

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor recomandă solicitanţilor serviciilor publice să consulte listele documentelor necesare pe operaţiuni de înmatriculare, transcriere, radiere, autorizare provizorie, eliberare duplicat, etc., publicate pe site-ul www.drpciv.ro, înainte de prezentarea la sediile acestora.

Foto: arhiva/carswitch.com

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate