Probleme la Otopeni din cauza furtunii. Două avioane au fost obligate să aterizeze în Bulgaria

Probleme la Otopeni din cauza furtunii. Două avioane au fost obligate să aterizeze în Bulgaria

Condițiile meteo nefavorabile din București au cauzat devierea a două zboruri programate să aterizeze la aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni).

În seara zilei de 13 iunie 2024, furtuna puternică din Capitală a determinat redirecționarea avioanelor HiSky H4256, care venea de la Timișoara, și Arkia IZ1295, cu originea în Tel Aviv, către aeroporturi din Bulgaria.

Detalii despre devierea zborurilor

Zborul HiSky H4256 a fost redirecționat și a aterizat în capitala Bulgariei, Sofia. În același timp, avionul SkyUp operat pentru Arkia, inițial programat să aterizeze la Otopeni, a fost deviat spre unul dintre aeroporturile de la Burgas sau Varna.

După ce condițiile meteo s-au îmbunătățit, aterizările la Otopeni au fost reluate. Cele două avioane deviate către Bulgaria vor fi realimentate și vor relua zborul către destinația finală, Aeroportul „Henri Coandă” din București, transmite Boarding Pass.

Avertizările autorităților

În contextul furtunii, autoritățile au emis mesaje Ro-Alert pentru locuitorii Capitalei. Avertizarea meteorologică menționa riscul de grindină de dimensiuni medii spre mari, rafale de vânt de 70-90 km/h, descărcări electrice frecvente și averse torențiale. Mesajul Ro-Alert, transmis joi seara, specifica perioada de manifestare a furtunii între orele 22:36 și 23:40.

Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție”, se menționa în finalul mesajului, subliniind gravitatea situației și necesitatea precauțiilor suplimentare pentru siguranța locuitorilor.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate