Proaspetele mămici au primit cutia-cadou, în cadrul campaniei „Primul Zâmbet“

Proaspetele mămici au primit cutia-cadou, în cadrul campaniei „Primul Zâmbet“

Mămicile micuților, proaspăt veniți pe lume la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I. A. Sbârcea” Braşov, au primit primul cadou pentru aceștia.

Campania ,,Primul Zâmbet”, derulată de Organizația Salvați Copiii și un supermarket, a ajuns miercuri, la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I. A. Sbârcea” Braşov, pentru a ajuta 100 de proaspete mame cu produse necesare în primele zile de viaţă ale bebeluşului.

Ele au primit cutii ce conţin produse de primă necesitate pentru un nou-născut, de la produse de igienă, la îmbrăcăminte şi un material educativ-informativ pentru mame, legat de creşterea copilului în primii ani de viaţă.

Valoarea cutiei este de 122 de lei, a fost alcătuită de reprezentanţii supermarketului care a făcut donaţia împreună cu Organizaţia „Salvaţi Copiii“.

„Fiecare copil are dreptul universal la viaţă şi iubiere. Este greu să ne imaginam cum reuşeşte o mamă vulnerabilă din punct de vedere economic să transmită copilului sentimente pozitive, siguranţă, cum reuşeşte să aibă grijă de un nou-născut, atunci când îi lipsesc cele necesare unei îngrijiri de calitate. De aceea este atât de importantă această campanie, pentru că se adresează deopotriva nou-născutului şi mamei”, a explicat Gabriela Alexandrescu, director executiv al Organizaţiei „Salvaţi Copiii“.

Campania are la bază modelul finlandez, Baby-Box, care presupune o cutie care conține diverse lucruri necesare primelor zile din viața nou-născutului, lucruri care, pentru părinții din comunitățile defavorizate, reprezintă un real ajutor.

Alte articole:   Noaptea Dansului 2024: Brașovul Dansează în Piața Sfatului pe 31 august

Prin această campanie, 3.000 de mame din 30 de maternități din țară primesc câte o cutie cu lucruri necesare pentru nou-născuții lor.

Această campanie este gândită ca începutul unei bune practici în România, care să ajute mamele în noul lor rol şi să le ofere informaţii utile legate de importanţa controalelor medicale şi a îngrijirii corecte a celor mici.

Organizaţia „Salvaţi Copiii“ se află în cel de al şaselea an consecutiv când vine cu un proiect de susţinere a activităţii Maternităţii din Braşov.

În această vară, Organizația a donat Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I. A. Sbârcea” Braşov”aparatură necesară îngrijirii nou-născuţilor prematuri, ce a constat într-un laser fotocoagulare şi un oftalmoscop.

Alte articole:   FOTO Diplomă de recunoştinţă pentru Salvamont Braşov din partea IGAv

Aparatura medicală donată judeţului Braşov, de la începutul campaniei, de acum şase ani, are o valoare totală de 165.000 de euro, donaţiile ajugând atât la Maternitate, cât şi la Spitalul Clinic  de Copii.

Foto: brasovmetropolitan.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate