Prinţul Paul de România, dat în urmărire internațională, cere justiției franceze să îl scape de „coșmar”

Prinţul Paul de România, dat în urmărire internațională, cere justiției franceze să îl scape de „coșmar”

Prinţul Paul de România, dat în urmărire internațională de trei ani în dosarul Ferma Băneasa, cere justiției franceze să îl scape de „coșmar”.

Prințul Paul de România, condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa, a cerut recent unui tribunal din Paris să nu-l extrădeze în România, unde are de executat pedeapsa pentru „implicarea sa într-o escrocherie imobiliară regală în valoare de 120 de milioane de lire sterline”, potrivit Libertatea, care citează Daily Mail.

După mai multe tergiversări în instanțele franceze, Curtea de Apel din Franța a amânat din nou decizia, miercuri, 22 noiembrie, iar verdictul în acest caz ar putea fi dat pe 29 noiembrie.

„Autointitulatul Paul de România a fost dat în urmărire în 2020, după ce a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare pentru rolul său în vânzarea ilegală a proprietăților confiscate de la familia regală în timpul perioadei comuniste din România”, a notat publicația britanică.

Paul Philippe al României, acum în vârstă de 75 de ani, a spus miercuri, 22 noiembrie, la Curtea de Apel din Paris:

„Nu am făcut nimic ilegal sau greșit. Am încredere că Franța mă va scoate din acest coșmar”. În decembrie 2020, judecătorii Înaltei Curți au dat decizia finală în dosarul Ferma Băneasa. Prințul Paul de România a primit trei ani și patru luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență și luare și dare de mită. În același dosar, omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la șapte ani de închisoare de închisoare cu executare, foștii consultanți politici ai ex-premierului Călin Popescu Tăriceanu, și ulterior ai lui Traian Băsescu, Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein, au primit câte cinci ani de închisoare. Jurnalistul Dan Andronic, pe atunci și el consultant politic, a primit trei ani de închisoare cu suspendare.

Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Prinţul Paul de România

Pe 18 decembrie 2020, prințul Paul a fost dat în urmărire internațională după ce polițiștii nu l-au găsit acasă pentru a pune în executare mandatul de încarcerare.

Alte articole:   Noi marcaje de orientare pe traseul spre Valea Sâmbetei

Care au fost acuzațiile din Dosarul Ferma Băneasa Pe 18 mai 2016, Remus Truică, Paul Philippe al României, Dan Andronic şi oamenii de afaceri Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi au fost trimişi în judecată de DNA în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Regale Băneasa şi a pădurii Snagov.

Acuzaţiile vizează infracţiuni comise în perioada 2006-2013 în diferite forme de participare, în interesul obţinerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de inculpatul Al României Paul Philippe, se arăta în comunicatul DNA.

Inculpatul Al României Paul Philipe i-a promis inculpatului Truică Remus și asociaților acestuia din grupul infracțional o cotă parte importantă, între 50% și 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendică în România, iar ulterior le-a transferat acestora bunurile pe măsura obținerii lor, prin contracte fictive de vânzare-cumpărare cu Reciplia SRL”, au spus procurorii.

Alte articole:   Zbor întârziat 5 ore de pe Aeroportul Braşov. Un avion Wizz Air a lovit un stol de păsări

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate