Prinţul Charles şi-a lansat propria fundaţie în România, la Viscri

Prinţul Charles şi-a lansat propria fundaţie în România, la Viscri

printul charlesPrinţul Charles, care se află într-o vizită privată în România, şi-a lansat, marţi, propria fundaţie în ţara noastră, la Viscri, în judeţul Braşov, fiind vorba despre o organizaţie caritabilă care urmăreşte să sprijine păstrarea patrimoniului, agricultura şi dezvoltarea durabilă.

Potrivit unui comunicat al Fundaţiei Prinţul de Wales România, citat de Mediafax, Prinţul Charles îşi lansează propria fundaţie în România, iar o mare parte din activităţile asociaţiei non profit se vor desfăşura la casa prinţului din Viscri.

Locuinţa este în acest moment în renovare şi va fi transformată într-un centru de pregătire pentru cei care vor să păstreze autentice tradiţiile din Transilvania. Centrul va avea o sală de conferinţe de 70 de locuri, o cafenea şi locuri de cazare. Centrul va oferi cursuri de restaurare pentru cominităţile care vor să păstreze valorile tradiţionale ale Transilvaniei. Fundaţia sa caritabilă din Marea Britanie – The Prince of Wales’s Charitable Foundation  este cea mai mare din Regatul Unit şi a fost fondată în 1979.

Este cunoscut că Alteţa Sa Regală are o afecţiune aparte pentru România, el ajungând prima dată în Transilvania în 1998. Un suporter pasionat al zonelor de la ţară şi un botanist amator, Prinţul de Wales a descoperit atunci o zonă rurală idilică, în mare parte dispărută din Marea Britanie”, arată sursa citată.

În comunicatul citat se arată că ”o bună parte a activităţilor noii fundaţii” vor avea loc la Viscri, proprietatea deţinută de moştenitorul coroanei britanice urmând să fie restaurată şi transformată în Centrul de Pregătire al Prinţului de Wales în Transilvania.

Alte articole:   Luptă PSD - PNL pentru postul de primar la Teliu. Restul partidelor joacă la ofsaid

Centrul va avea o sală de conferinţe unde vor putea fi găzduite până la 70 de persoane, o cafenea şi posibilităţi de cazare ”ce vor veni în sprijinul comunităţilor locale şi a miilor de vizitatori ce ajung în satul Viscri în fiecare an”.

Conform surselor citate, Fundaţia Prinţul de Wales este o organizaţie caritabilă cu scop educativ, care sprijină păstrarea patrimoniului arhitectural, agricultura şi dezvoltarea durabilă, fiind guvernată de un Consiliu Director ai cărui membri au fost numiţi de Prinţul de Wales. În prezent, membrii Board-ului sunt William Nye, Andrew Wright, Paula Wilson şi Contele Kalnoky, iar director executiv este Aura Woodward, născută în România.

Alte articole:   FOTO O macara s-a prăbușit peste o mașină, în București

Fundaţia Prinţul de Wales va oferi la început cursuri de restaurare atât pentru comunităţile locale, cât şi pentru studenţi şi ucenici din străinătate.

”Este primul pas în angajamentul de a sprijini România în redescoperirea unor meserii în bună parte pierdute în zona rurală. Alte cursuri şi programe vor fi lansate ulterior în funcţie de nevoile comunităţilor rurale. Fundaţia va sprijini şi programe caritabile personale ale Prinţului de Wales şi ale altor organizaţii caritabile, ajutând astfel comunităţi nu doar din zona Transilvaniei, ci a întregii ţări”, mai arată reprezentanţii Fundaţiei Prinţul de Wales România, precizând că fundaţia va lucra îndeaproape cu comunităţile rurale din ţară, ”pentru a-i sprijini pe localnici să înveţe meserii noi şi să deprinsă abilităţi care să îi ajute în găsirea unui loc de muncă”.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate