Prinşi drogaţi la volan. Unul cu permisul suspendat şi 6 dosare penale, celălalt cu substanțe interzise în mașină

Prinşi drogaţi la volan. Unul cu permisul suspendat şi 6 dosare penale, celălalt cu substanțe interzise în mașină

Polițiștii brașoveni au depistat, sâmbătă, doi bărbați care s-au urcat drogați la volan, fără să țină cont de urmări. Mai mult, în urma verificărilor, oamenii legii au descoperit și alte nereguli grave.

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ” „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, după ce bărbatul a comis mai multe infracțiuni.

„În fapt, la data de 09 mai a.c.,în jurul orei 12.25,polițiștii au depistat în trafic, un bărbat în vârstă de 40 ani, care conducea un autoturism pe DN1K, la km. 19+300m,  având viteză peste limita legală admisă pe acel sector de drum. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în corp,”a precizat agent de poliţie Nadia Olaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul în cauză are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, ca urmare a unui număr de șase dosare penale întocmite pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

Alte articole:   Târgul volant de producători, astăzi, în Piața Unirii

De asemenea, autoturismul pe care acesta îl conducea, nu era asigurat cu asigurare de răspundere civilă auto, neavând astfel dreptul de a circula pe drumurile publice.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut  pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al  Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penalconstituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea acestora.

Drogat și cu substanțe interzise în mașină

Tot sâmbătă, în jurul orei 20.30, un tânăr de 19 ani a fost depistat șofând sub influența drogurilor.

Alte articole:   Meteorologii au prelungit CODUL ROȘU de caniculă pentru perioada 15-16 iulie

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov au oprit în trafic, pe strada Tâmpei din municipiul Brașov, un tânăr șofer, iar la verificarea cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv.

Mai mult, polițiștii au găsit în interiorul mașinii fragmente vegetale, pe care le-au ridicat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate