Principele Radu şi Principesa Margareta au vizitat Baza NATO de la Cincu

Principele Radu şi Principesa Margareta au vizitat Baza NATO de la Cincu

Principele Radu şi Principesa Margareta au vizitat, luni, Baza NATO de la Cincu.

Maiestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, şi Principele Radu au vizitat, luni, Centrul Naţional de Instruire Întrunită şi sediul Grupului de Luptă Avansat Consolidat al NATO (Forward Land Forces Battle Group – FLF BG) de la Cincu, având întâlniri cu conducerile acestora şi fiindu-le prezentată tehnica de luptă a militarilor francezi, belgieni şi luxemburghezi care compun, în prezent, grupul de elită al NATO dislocat în România, scrie Agerpres.

„Scopul principal al vizitei noastre a fost să venim să vă mulţumim pentru tot ceea ce faceţi, să vă spunem cât de mândri suntem pentru drumul excepţional pe care România l-a avut în ultimii 30-35 de ani (…), suntem extrem de fericiţi pentru acest drum predictibil, care oferă garanţii pentru ţara noastră. Din fericire pentru noi, dar din nefericire pentru Ucraina, Polonia şi România au devenit extrem de relevante pentru partea estică a Uniunii Europene şi NATO în ultimii doi ani. (…) Vă mulţumim pentru prezenţa aici, vă mulţumim pentru generozitate şi pentru încredere”, a afirmat Principele Radu, într-un scurt discurs susţinut în faţa reprezentanţilor poligonului de instruire NATO de la Cincu şi ai FLF BG.

Acesta a spus, totodată, că nu credea că generaţia sa va fi martora unui război în această regiune, menţionând că fostul Rege Mihai şi, mai apoi, Principesa Margareta au avertizat în legătură cu „pericolele” pe care azi le trăim.

„Nu am crezut că vom avea un război în timpul generaţiei noastre, în regiunea noastră. Deci, suntem foarte trişti să vedem, să trebuiască să facem faţă, în ultimii doi ani, unor crime continue, unei asemenea tragedii. Dar, de asemenea, sunt foarte fericit că am reuşit să văd, în timpul vieţii mele, Franţa, Belgia, Portugalia, Luxemburg, SUA şi Marea Britanie împreună cu Armata Română pe teritoriul ţării noastre. Aceasta înseamnă că, oarecum, misiunea noastră a fost îndeplinită. (…) Dar am experimentat o mare satisfacţie. (…) Am putut fi martori, împreună cu Maiestatea Sa, cât de multe ne-a adus această poziţie a României în NATO şi Uniunea Europeană, precum şi pe întregul continent.

Oricum, Maiestatea Sa (…) a avertizat partenerii şi vecinii noştri despre faptul că am putea avea probleme cu democraţia şi cu libertatea încă din 2008. Regele Mihai şi mai apoi Principesa Margareta au spus tuturor că anul 2008 a fost un semnal puternic, 2014 a fost altul foarte, foarte puternic şi tot ceea ce a urmat a demonstrat că au avut dreptate”, a afirmat reprezentantul Casei Regale.

Comandantul FLF BG, colonelul Benoit Chrissement, a arătat că militarii din cele trei ţări sunt onoraţi de vizita Custodelui Coroanei române.

Alte articole:   FOTO Un salvamontist braşovean a participat la un spectaculos exercițiu de salvare

Suntem foarte onoraţi de vizita Maiestăţii Sale Margareta şi suntem extrem de mândri de contribuţia Franţei, Belgiei şi Luxemburgului la apărarea României în cadrul acestei misiuni rotative sub comandă franceză„, a declarat colonelul Benoit Chrissement.

Grupul de Luptă NATO de la Cincu, care are drept naţiune-cadru Franţa, a fost înfiinţat în mai 2022, la puţin timp după începerea invaziei ruse în Ucraina.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate