Primarul orașului Hostomel, din Ucraina, înfrățit cu Râșnovul, UCIS de ruși în timp ce oferea ajutor umanitar!

Primarul orașului Hostomel, din Ucraina, înfrățit cu Râșnovul, UCIS de ruși în timp ce oferea ajutor umanitar!

Forțele ruse l-au ucis, luni, pe primarul orașului Hostomel, Youri Prilipko, și pe alți doi camarazi ai săi în timp ce ofereau ajutor umanitar.

Consiliul orașului a confirmat informația într-o postare pe Facebook. „Primarul orașului Hostomel, Yuriy Ilyich Prylypko, a fost ucis în timp ce distribuia pâine oamenilor înfometați și medicamente bolnavilor, oferind sprijin răniților și consolându-i pe cei ajunși la disperare. Pentru asta, invadatorii l-au împușcat mortal pe el, dar și pe alți doi camarazi ai săi, Ruslan Karpenko și Ivan Zoria”, a transmis consiliul orașului.

Primarul nu era obligat să înfrunte soldații ruși și s-ar fi putut ascunde într-un buncăr fără să fie învinuit. „Dar oamenii l-au așteptat, au văzut speranță în el, au crezut în el. Așa că a făcut o alegere. A murit pentru comunitate, a murit pentru Hostomel, a murit ca un erou. Veșnică amintire și recunoștina noastră”, a mai scris consiliul, potrivit ukrinform.net.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate