Primarul din Prejmer a anunțat care sunt proiectele pentru anul acesta!

Primarul din Prejmer a anunțat care sunt proiectele pentru anul acesta!

Într-o postare pe Facebook, primarul comunei Prejmer, Mihai Apafi, a anunțat care sunt proiectele de infrastructură primordiale pentru comunitatea locală.

Dragi locuitori ai comunei Prejmer,

Ne apropiem de aprobarea Bugetului Local al comunei Prejmer pe anul 2021. In funcție de posibilitățiile financiare pe care le avem, am conturat un buget echilibrat în așa fel încât toate proiectele comunității noastre să meargă înainte și să reușim să ducem la îndeplinire cât mai multe dintre ele.

“ Și într-o comună este ca într-o gospodărie;
Oricât de mult reușesti să realizezi, mereu mai apare ceva de făcut și în permanență trebuie să dispui și de toate resursele minime necesare pentru a putea mișca lucrurile.”

Autoritatea Publică Locală a comunei Prejmer a început lucrările de așternere covor asfaltic strat 1 plus strat 2 în Lunca Calnicului Sat.

Anul acesta, avem ca obiectiv finalizarea lucrărilor în Lunca Calnicului Sat, lucrări ce cuprind : așternere covor asfaltic strat 1 plus strat 2 pe străzile Râul Negru, Mică și Fântâniței, asfaltarea tuturor acceselor spre gospodării, rigole, acostamente, marcaje rutiere și montarea semnelor de circulație pe toate străzile.

În Prejmer, conform contractului și graficului de execuție, anul acesta ne propunem să realizăm următoarele:

  • Realizare lucrări de asfaltare trotuar și accese la toate gospodăriile pe strada Nouă;
  • Realizare lucrări de asfaltare accese pe străzile Sportului, Plopilor și Bucegilor;
  • Realizare lucrări de asfaltare parcare și trotuar pe strada Brașovului ( Zona CAP Prejmer);
  • Realizare lucrări de asfaltare trotuar și accese la toate gospodăriile pe strada Mare, parte dreaptă sens de mers Prejmer – Lunca Calnicului;
  • Realizare lucrări de asfaltare trotuar și accese la toate gospodăriile pe străzile Uzinei, Pășunii, Laterală, Teiului plus rigole rămase rest de executat;
  • Realizare lucrări de asfaltare parcare Blocuri din strada Brașovului ( Zona Profi);
  • În funcție de posibilitățiile financiare, ne dorim să demarăm și lucrările de realizare rigole, podețe, accese riverani și trotuare pe DN 11 ( Strada Principală ) din Lunca Calnicului.

În zona de Cartier Prejmer – Străzile : Cenușii, Mihai Viteazu, Carpaților, Prunilor, Viilor, Uranus, Venus, Neptun, Saturn – sumă totală – 7.547.953,62 lei.

Autoritatea Publică Locală a comunei Prejmer, a semnat contractul de execuție lucrări în zona menționată mai sus începând cu luna iulie a anului trecut. În momentul de față, am alocat fonduri în bugetul de anul acesta.

Referitor la începerea lucrărilor : În momentul de față ne aflăm în imposibilitatea demarării lucrărilor motivat de faptul că, la data de azi nu avem avizul favorabil din partea Direcției Județene de Cultură Brașov. Datorită statutului pe care îl are comuna Prejmer înca din 1998 prin avizul favorabil nr.807 / 1998 referitor la extinderea zonei protejate și instituirea zonei de protecție în comuna Prejmer, la respingerea primită am fost informați că trebuie să anexăm următoarei depuneri un contract de supraveghere arheologică, pentru zona menționată mai sus.

Astăzi, Autoritatea Publică Locală a comunei Prejmer, face toate demersurile necesare pentru a putea demara în cel mai scurt timp posibil lucrările în zona de cartier Prejmer.

În zona Stupinii Prejmerului – Străzile : Primăverii, Dionisie Hodârnău, Bisericii, Școlii, Colonel St. Rechițeanu, Poienii, Rura Mică, Rura Mare – sumă totală – 12.216.763,62 lei.

S-a lansat licitația pe site-ul electronic de achiziții publice. Astăzi suntem la etapa de evaluare a ofertelor depuse. În funcție de posibilități și de timpul în care reușim să finalizăm procedura, vom planifica calendarul lucrărilor și în satul Stupinii Prejmerului.

În același timp, vă aducem la cunoștință că, am depus solicitări de finanțare și suntem încrezători că vom reuși să obținem fonduri extrabugetare, în așa fel încât toate lucrările amintite mai sus să poată fi executate într-un timp cât mai scurt.

Autoritatea Publică Locală acordă anual toată atenția lucrărilor de infrastructură, știm cât sunt de necesare și tocmai de aceea ne dorim să fim cât mai transparenți și să vă ținem la curent cu tot ceea ce facem.

Un aspect foarte important : Este vital pentru comunitatea Prejmereană să reușească să atragă fonduri europene, deoarece sumele necesare pentru finalizarea tuturor lucrărilor menționate mai sus sunt foarte mari iar bugetul local permite anual investiții în infrastructură, însă nu este îndestulător, fiind necesară o perioadă lungă de timp pentru a putea finaliza totalitatea lucrărilor, mai ales că avem în derulare și alte obiective de investiții.

Totodată tratăm cu foarte mare atenție restul lucrărilor ce trebuiesc realizate în comuna noastră.

-Realizare Infrastructură stradală pe străzile : Broaștei, Câmpului, Nouă și Ștefan Ludwig Roth cu o valoare totală de 11.336.096,30 lei ;

  • Realizare Infrastructură stradală pe străzile : Mărului și Soarelui cu o valoare totală de 932.926, 55 lei cu TVA;
  • Realizare Infrastructură stradală pe străzile : Morii, Pescăriei și Canalului cu o valoare totală de 4.297.457,41 lei cu TVA.

Rolul nostru este să fim foarte atenți și să identificăm orice oportunitate de finanțare, să depunem și să privim cu speranța că vom fi aleși eligibili.

In același timp nu rămânem indiferenți la celelalte necesități și suntem în căutare continuă pe partea de fonduri extrabugetare și totodată continuăm dezvoltarea comunei și demararea proiectelor atât din bugetul local cât și din fonduri europene ( în derulare din Fonduri Extrabugetare: grădinița cu program prelungit din Prejmer ( 900.000 de lei din bugetul local și aproximativ 3.000.000 de lei din fonduri europene), achiziția unui utilaj multifuncțional pentru întreținerea domeniului public, construire sală de sport cu 180 de locuri, centrul de zi pentru persoane vârstnice ( aproximativ 650.000 de euro fonduri atrase), centrul de zi pentru copii, programul “A doua șansă” aproximativ 1.000.000 de euro fonduri atrase).

Vă asigur de toată preocuparea noastră, iar periodic o să intervenim pe toate străzile rămase la nivel de piatră, prin realizarea lucrărilor de întreținere, în așa fel încât circulația autovehiculelor să se facă în condiții bune.

Cu deosebit respect,
Primarul comunei Prejmer,
Apafi Mihai – Florin

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate