Primăria investeşte 2,3 milioane de lei pentru a amenaja atelierele şcolare ale „pepinierei” fabricilor nemţeşti din Braşov

Primăria investeşte 2,3 milioane de lei pentru a amenaja atelierele şcolare ale „pepinierei” fabricilor nemţeşti din Braşov

Ateliere Scoala Profesionala Kronstadt (18)Pentru ca elevii care învaţă la Şcoala Profesională Kronstadt să beneficieze de cele mai bune condiţii pentru practică, chiar în instituţia de învăţământ, Primăria Braşov a decis să refacă vechile ateliere ale Liceului Rulmentul, echipamentele şi utilajele necesare pentru desfăşurarea acestor activităţi educaţionale urmând să fie asigurate de companiile membre ale Clubului Economic German. Recent, edilii braşoveni au lansat licitaţia pentru demararea lucrărilor de reabilitare a acestor ateliere, investiţia fiind estimată la suma de 1,79 milioane de lei (2,23 de milioane de lei, cu tot cu TVA).

„La începutul lunii septembrie va avea loc licitaţia pentru realizarea lucrărilor de reabilitare, iar valoarea estimată este de peste 2 milioane de lei, investiţia fiind suportată din bugetul local. Noi vom face reabilitarea clădirii, iar partenerii noştri vor veni cu partea de dotare. Sper să finalizăm cât mai repede această procedură, astfel încât o parte din lucrări să fie realizate până la începutul sezonului rece, mai ales că durata estimată a lucrărilor este de 5 luni de la semnarea contractului”, a precizat primarul George Scripcaru.

Lucrările de refacere a atelierelor, care sunt într-un stadiu destul de avansat de degradare, au în vedere hidroizolaţia terasei pe o suprafaţă de 1.150 de metri păstraţi, reabilitarea faţadei, reabilitarea interioarelor, înlocuirea instalaţiilor electrice, termice şi sanitare, reabilitarea grupurilor sanitare şi recompartimentări. „Lucrarea este o etapă necesară în realizarea acestui proiect educaţional, de pregătire a tinerilor în domeniile de activitate pentru care există locuri de muncă pe piaţa braşoveană, prin colaborarea dintre autorităţile publice şi mediul de afaceri. În cei doi ani, de când a fost înfiinţată această unitate de învăţământ, proiectul s-a dovedit a fi unul de succes, care a fost replicat şi în alte părţi. Pentru a optimiza pregătirea tehnică a elevilor este necesar ca o parte din pregătirea practică să se desfăşoare în aceste ateliere”, a subliniat primarul Braşovului.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Anunţuri mică publicitate