Primăria Făgăraș vrea să dezvolte propriul serviciu de transport metropolitan!

Primăria Făgăraș vrea să dezvolte propriul serviciu de transport metropolitan!

Primăra Făgăraș a publicat în sistemul electronic de achiziții publice anunțul de licitație pentru achiziția de „Servicii de elaborare a Studiului de oportunitate si a documentatiei pentru delegarea gestiunii serviciului de transport public de calatori privind dezvoltarea serviciului de transport public în zona urbană funcţională / metropolitană a municipiului Făgăraş şi achiziţia de mijloace de transport ecologice”.

Este vorba despre realizarea docuemntației în vederea obținerii finanțării nerambursabile pentru proiectul „Sprijin la nivelul Regiunii Centru pentru pregatirea de proiecte finantate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile mobilitate urbana, regenerare urbana, centre de agrement/baze turistice (tabere scolare), infrastructura si servicii publice de turism, inclusiv obiective de patrimoniu cu potential turistic si infrastructura rutiera de interes judetean, inclusiv variante ocolitoare si/saudrumuri de legatura”.

Potrivit Primăriei Făgăraș, obiectivul general este asigurarea unui serviciu eficient de transport public de calatori si îmbunătățirea condițiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport, în vederea reducerii numărului de deplasări cu transportul privat (cu autoturisme) și reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport.

Alte articole:   Obține gustul rețetelor tradiționale în bucatele pentru Paște, cu produsele din gama Hanul Boieresc, de la PENNY

Astfel, prin proiect se urmareste dezvoltarea mobilitatii regionale prin shimbarea accentului de la o mobilitate bazata pe utilizarea autoturismelor la o mobilitate bazata pe mersul me jos, utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare, utilizarea transportului public de inalta calitate si eficienta, reducerea utilizarii autoturismelor in paralel cu utilizarea unor categorii de autoturisme nepoluante.

Proiectul vine in intampinarea Obiectivului „O Europă mai verde, cu emisii scăzute de carbon” – Obiectivul specific „Promovarea mobilității urbane multi-modale”, prin implementarea unor masuri strategice, bazate pe datele din Planul de Mobilitate Urbana Durabila a Municipiului Fagaras, ce vor conduce la promovarea mobilitatii urbane multimodale durabile si la reducerea emisiilor de CO2, ca urmare a îmbunatatirii eficientei transportului public de calatori, a frecventei si a timpilor sai de parcurs, accesibilitatii, transferului catre acesta de la transportul privat cu autoturisme, precum si a transferului catre modurile nemotorizate de transport, cresterea atractivitatii utilizarii mijloacelor de transport public si a modurilor nemotorizate in detrimental transportului cu autoturismele personale.

Alte articole:   Alexandra Crivineanu la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

Obiectivele specifice ale proiectului:

1. Reducerea până în anul 2030 emisiilor de CO2 în zona ce face obiectul investiției cu 6,8 % ca urmare a reducerii utilizării autoturismelor și introducerea în transportul în comun a unui 30 de autobuze electrice de capacitate medie.

2. Creșterea până în anul 2030 a numărului de utilizatori a transportului în comun în zona urbana funcţională/metropolitană Făgăraș SUD cu 230 % ca urmare a realizării unor măsuri destinate încurajării utilizării transportului alternativ (autobuze electrice, implementarea unui sistem de eticketing, modernizarea stațiilor de transport in comun, crearea unui sistem de management al traficului pana la finalizarea proiectului la nivelul zonei urbane funcţionale/metropolitane Făgăraș SUD.

Alte articole:   Valentin Făgărășian: Sfânta Înviere a Domnului este sărbătorită pe măsură şi în străinătate, oriunde există o suflare de român

3. Dezvoltarea până în anul 2030 a sistemului de transport velo prin realizarea a 50 km de piste de biciclete si până la finalizarea implementării proiectului la nivelul zonei urbane funcţionale/metropolitane Făgăraș SUD, estimându-se o creștere cu 17% a numărului de utilizatori.

Valoarea totala estimată a contractului este de 42.873,95 de lei plus TVA, și se realizează prin Programul Operational Asistenta Tehnica – POAT. Durata execuției este de 90 de zile. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 23.11.2021, ora 15.00.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate