Primăria Făgăraș a început să astupte tranșeele din municipiu

george-cosbuc-fagaras

Strada George Coșbuc – Făgăraș

Autoritățile locale din Făgăraș sunt mulțumite că au reușit să miște lucrurile în ceea ce privește repararea străzilor.

„La capitolul infrastructură am preluat un dezastru, determinat de lucrările de modernizare a sistemului de alimentare cu apă și canalizare. Cei de la Apă – Canal Sibiu ar fi trebuit să aducă trotuarele și strada la faza inițială, dar nu lucrează conform. Am făcut sesizări, la firma care lucrează, la beneficiar și vom sesiza și Inspectoratul de Stat în Construcții”, a declarat viceprimarul Valentin Clonţ.

Ultima stradă pentru care s-a eliberat autorizaţie de construcţie este strada Cetății, dar firma a primit-o pe termen limitat, în care trebuiau să se încadreze.

„În patru luni, strada 1 Decembrie este circulabilă. Considerăm că este o reușită. Este artera perpendiculară de DN1. S-a refăcut carosabilul pe o lungime de doi kilometri, cu fonduri de la bugetul local. Am  mai avut o stradă impracticabilă, George Coșbuc, pe o lungime de 1 km, trotuarele au fost pavate, iar carosabilul este refăcut în proporție de 80% la această oră, iar în scurt timp se va turna stratul de uzură. La strada Morii -pe o lungime tot 1 km, sunt pavate trotuarele și asfaltat carosabilul, iar strada Iazul Morii este în lucru – de la interesecția cu Morii și Nicolae Bălcescu – la «geamuri și oglinizi», cum spun făgărășenii, o vom moderniza. Nu a fost niciodată asfaltată, dar cetățenii plăteau impozite de «Centru»”, a mai precizat Valentin Clonț.

Cu fondurile de la Programul Național de Dezvoltare Locală, în prezent se fac demersuri pentru adjudecarea licitației prin care se va reface infreastrucura în cartierul Florilor – pe str. 13 Decembrie, șoseaua Combinatului și strada Negoiu. Investiția este de 25 de milioane de lei, iar lucrările încep la primăvară.

Alte articole:   Ministerul Mediului lucrează la un program „Rabla” pentru camioane

De asemenea, a fost depus un alt proiect la Ministerul Dezvoltării pentru refacerea infreastrucurii în cartierele Ion Creangă, Meltea și Galați. În ultimul cartier a fost inclusă strada Podului, care nu a fost nici aceasta asfaltată vreodată. Tot în cadrul acestui proiect, Primăria Făgăraș vrea extinderea canalizării în Zona Franceză – zona industrială și spre șoseaua Hurezului.

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate